Bedrijfsprofielen

ServerOne

ServerOne
ServerOne is in 2001 opgericht door Edwin Bonthuis. Sinds de start heeft ServerOne 2.000 websites en webshops gebouwd voor stichtingen, verenigingen, kleine zelfstandigen en het MKB.

Producten & Diensten

ServerOne bouwt websites en webshops én verzorgt de domeinregistratie en hosting. Door ServerOne worden ruim 3.000 domeinnamen gehost, waarvan een deel internationaal is uitbesteed. De klanten zijn divers en de Nederlandse bedrijven waarvoor wordt gewerkt hebben ook internationale vestigingen. De vraag van die bedrijven of ServerOne ook voor de buitenlandse tak de website wil bouwen is dan snel met een ja beantwoord.

Edwin Bonthuis heeft de afgelopen jaren een groot internationaal netwerk opgebouwd van meer dan 100 professionals die vragen en opdrachten bij elkaar plaatsen en kennis met elkaar delen. Bonthuis: “De bouw van een website is in elk land weer maatwerk. Via mijn netwerk kunnen wij dit maatwerk leveren met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding”. In totaal heeft ServerOne zo’n 200 buitenlandse websites gebouwd voor Nederlandse klanten en zo’n 130 Nederlandse websites voor buitenlandse bedrijven.

Export Ambitie

Dit brede netwerk zorgt voor bijzondere opdrachten. Dit varieert van de website voor de bouw van koetsen in Duitsland, een Nederlandse website voor een groot Pools bouwbedrijf tot een website voor vijf landen van een Braziliaans junglehotel. Bonthuis: “ Het Braziliaans junglehotel was echt speciaal. Het hotel dat is gebouwd midden in de Amazone, en waar ander halfjaar aan is gewerkt door een Nederlander uit mijn netwerk. En dan daarnaast de website bouwen met alle toeters en bellen. Hoe leuk is dat!”

De internationale aanvragen voor het bouwen van websites neemt toe. Om aan deze vraag te voldoen beschikt ServerOne in het buitenland over resellers. De jongste reseller zit in Roemenië. In een jaar tijd heeft ServerOne zo’n 50 sites voor Roemeense bedrijven gebouwd. Het plan is om nog meer met resellers te gaan werken.

Exportlanden

België, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië en Zweden, Brazilië.