Bedrijfsprofielen

Mindtime Backup

MindTime Backup
In 1997 is de huidige backup provider gestart als ICT aanbieder voor notariskantoren. Het bedrijf ontwikkelt zich in deze periode mee met de vele marktontwikkelingen die vanaf dat moment plaatsvinden, zo vertelt commercieel directeur Roy Wichink Kruit. ”In mijn beginperiode als stagiair voor het ICT-bedrijf (Mindtime), gebruikten veel bedrijven kostbare, complexe en minder betrouwbare backup oplossingen. Bedrijven werden zich steeds bewuster van het belang van bedrijf kritische data welke op ieder moment beschikbaar moet zijn, zelfs na een crash”. De vraag naar online backup groeide in die tijd waardoor het bedrijf in 2004 besluit om zich volledig op deze markt te richten onder de naam Mindtime Backup.

Producten & Diensten

Het volgen van de marktontwikkelingen en de keuze om volledig te focussen op online backup blijkt een schot in de roos. Het bedrijf legt contacten met ICT aanbieders en al snel is heel Nederland het verzorgingsgebied.

Mindtime Backup neemt de zorg van zowel de klant als de reseller uit handen door dagelijkse en automatische backups te verzorgen. De klanten en resellers worden ondersteund vanuit het Deventer kantoor, via chat, telefoon en email. De backup van de klant wordt versleuteld door middel van encryptie. Hierdoor blijft de klant de enige met toegang tot deze data. Gecombineerd met de ISO27001 en NEN7510 certificering, waardoor Mindtime Backup internationaal gecertificeerd is voor informatiebeveiliging, wordt er voor iedere ondernemer de veiligste en meest betrouwbare backup oplossing geboden. Vooral met de hedendaagse cybercriminaliteit van crypolocker (ransomeware) is online backup het middel tegen de vergrendeling van data.

Export Ambitie

Wichink Kruit: “We zijn één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt en sinds 2009 is de keuze gemaakt om de grens over te gaan”. Na enkele resellers te hebben in België wordt de stap naar Duitsland snel gemaakt. Het veroveren van de Duitse markt vraagt iets meer veerkracht. Mindtime Backup heeft nu diverse agenten in Duitsland gecontracteerd en vanuit Duitsland zijn nieuwe contacten en samenwerkingen ontstaan.

Exportlanden

België, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Turkije en Zwitserland.