Bedrijfsprofielen

Prodoc

Prodoc

Prodoc ontwikkelt maatwerksoftware. Software die de bedrijfsprocessen ondersteunen, zodat de ondernemer zijn focus kan houden op zijn core business: het ondernemen.
Harry van Nyendaal is vijftien jaar geleden zijn bedrijf gestart. Prodoc bouwt automatiseringssystemen, dat kunnen nieuwe systemen zijn en aanpassingen van bestaande systemen. Automatisering, zodat bedrijfsprocessen verbeterd dan wel versneld worden.

Producten & Diensten

Prodoc is onder andere gespecialiseerd in toepassingen binnen Microsoft Office – denk aan sjablonen en maatwerk voor Word, Excel en PowerPoint. Veel repeterende teksten en afbeeldingen kunnen in sjablonen verwerkt worden, waardoor veel tijd en geld wordt bespaard. Naast kennis van MS Office heeft Prodoc veel ervaring in het ontwikkelen van maatwerktoepassingen in en rond AutoCAD.

De klantenkring is zeer divers. Dit varieert van een lokaal reisburo, aannemers, machinebouwers tot internationale ondernemingen. Een mooi voorbeeld is het werk dat Prodoc heeft geleverd voor het Belgische bedrijf Stow.

AutoCAD

Stow International, produceert en bouwt opslag- en stellingsystemen voor pallets. Met de toenemende internet aankopen zijn magazijnstellingen onmisbaar. Stow richt opslagruimten van 25.000 m2 of meer in met stellingen van 16 meter of hoger.

Prodoc heeft Stow kunnen helpen bij het schrijven van software voor het, in AutoCAD, uittekenen van magazijnstellingen. In het softwareprogramma wordt een stelling door de ingenieurs van Stow gedimensioneerd en gecontroleerd aan de normen. Bij akkoord wordt de tekening gebruikt door de monteurs van Stow, zodat de stellingen ter plekke bij de klant gebouwd kunnen worden.

Exportlanden

België

Pluimveemest

Prodoc is ook partner bij het automatiseren van de pluimvee brancheketen. Het voldoen aan de vele wettelijke voorschriften voor vervoer van pluimveemest is geanalyseerd en geautomatiseerd. Met dit softwareprogramma start de registratie bij het laden van de mest in de vrachtauto. Er is een koppeling met de database van de overheid waarin de registratie moet plaatsvinden. In de software is een ‘track-and-trace’ systeem ingebouwd voor de vrachtauto’s die de mest vervoeren. Verder verwerkt het programma de laboratorium­uitslagen van de mestmonsters en is er een koppeling met de database van Bio Massa Centrale in Moerdijk. Weegbruggevens worden automatisch ingelezen zodat de facturatie kan worden uitgevoerd. Documentmanagement, een koppeling met Exact en managementrapportages zijn opgenomen. Dankzij de door Prodoc ontwikkelde software kan men nu de gehele keten beheersen.