Bedrijfsprofielen

Mapgear

Mapgear
MapGear B.V. is in 2011 opgericht door Wouter Goedhart en Egbert Griffioen. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve websites en apps op basis van geografische data en biedt ook de bijbehorende apparatuur: geo-tablets, GPS-camera’s en TouchTables. MapGear telt zes medewerkers en maakt een sterke groei door.

Producten & Diensten

Vooral de interactieve Zonnekaarten dragen bij aan het succes van MapGear. Op deze online kaarten kunnen bewoners en bedrijven hun adres opgegeven, waarna de door MapGear ontwikkelde applicatie aangeeft hoe geschikt het dak is voor zonnepanelen, hoeveel zonnepanelen op het dak passen en wat de gemiddelde aanschafprijs en terugverdientijd is. En dat allemaal in minder dan een seconde. Wouter en Egbert zijn er trots op dat meer dan 150 gemeenten deze Zonnekaart gebruiken.

MapGear TouchTable: ultieme vergadertool

Een nieuw product van MapGear is de TouchTable: de eerste echt gebruiksvriendelijke MultiTouch-tafel die verticaal én horizontaal te gebruiken is. Een ultieme tool om gesprekspartners interactief te betrekken bij een idee of project. Visualiseren, inventariseren, presenteren, samenwerken: allemaal zonder toetsenbord of muis.
Het 46 inch Full HD beeldscherm en de sterke PC op een verrijdbaar onderstel maken dat mogelijk.

Export en toekomst Ambitie

Wouter Goedhart en Egbert Griffioen verwachten veel van de toekomst. Het gebruik van geo-data via internet geeft eindeloze mogelijkheden voor burgers, bedrijven en overheden. De mannen van MapGear hebben tal van ideeën en producten in verschillende stadia van ontwikkeling.

Exportlanden

MapGear heeft afnemers voor de interactieve Zonnekaarten in België. Voor de stad Antwerpen is deze applicatie nu in ontwikkeling en de verwachting is dat snel meer Belgische steden volgen.

Brandweermannen en campinggasten

Voor de brandweer bouwde MapGear een applicatie voor tablets. Daarmee kunnen brandweermannen tijdens de rit naar een brand razendsnel alle relevante informatie over het gebouw opvragen. Dat bespaart de brandweer kostbare tijd. Op dit moment werkt MapGear aan het digitaliseren van campingplattegronden. Uitbaters kunnen staplekken zo gebruiksvriendelijk voorzien van informatie die voor campinggasten belangrijk is. De afgelopen jaren voerde MapGear meer 100 projecten met een geografisch informatiesysteem uit voor gemeenten, provincies, Rijkswaterstaat en bedrijven.