Bedrijfsprofielen

Quirem Medical

Quirem Medical

Quirem Medical is een spin-off van het UMC Utrecht en richt zich op één van de grootste groeimarkten in de medische technologie: interventionele oncologie. Dit specialisme richt zich op de verbetering van de visualisatie, bereikbaarheid en behandeling van tumoren.

Specifiek ligt de focus van het bedrijf op de behandeling van levertumoren door middel van radio-embolisatie. Dit is een vorm van inwendige bestraling. Tijdens de behandeling spuit men kleine radioactieve bolletjes in via een slangetje (katheter) dat men in de leverslagader plaatst. De radioactieve bolletjes lopen vast in de bloedvaten rondom de tumor en geven daar hun straling af, met als doel de tumorcellen te vernietigen. In Deventer beschikt Quirem over een productie- en een onderzoekslab.

Er werken op dit moment 15 personen bij Quirem, dit zal op korte termijn doorgroeien naar 30 werknemers.

Producten & diensten

Quirem Medical heeft een nieuw type bolletje ontwikkeld voor radio-embolisatie behandeling op basis van het metaal holmium. In het productie lab worden met ingang van 2016 de bolletjes geproduceerd. De bolletjes worden vervolgens radioactief gemaakt in een onderzoeks-kernreactor. Het product is getest met uitstekende resultaten en gecertificeerd voor veiligheid en effectiviteit. In het onderzoekslab is Quirem ook begonnen met het ontwikkelen en testen van toepassingen voor bestrijding van tumoren in hoofd, hals en hersenen. Daarnaast ontwikkelt Quirem ook zijn eigen software voor de visualisatie van de bolletjes om zodoende tot betere patiënten uitkomsten te komen.

Export Ambitie

Zodra de productie start verwacht Quirem Medical via het netwerk van Terumo snel te kunnen exporteren naar veel landen. Via internationale medische publicaties komen nu al aanvragen binnen van vooraanstaande ziekenhuizen uit alle werelddelen.

Exportlanden

België en Duitsland zijn focuslanden op korte termijn.

Samenwerking met Terumo (Japan)

Quirem Medical is trots op de samenwerking met het Japanse Terumo. Dit is één van de grootste medische bedrijven ter wereld met 20.000 werknemers en een omzet van meer dan 4 miljard. Terumo heeft een belang in Quirem Medical. Daarnaast kan Quirem gebruik maken van het wereldwijde distributiekanaal van Terumo dat zelf actief is in 160 landen.