Bedrijfsprofielen

Mullersport

Mullersport

Bert van der Tol, eigenaar van Mullersport Medicine is sinds 2010 in Deventer gevestigd. Gestart op een zolderkamer als freelance vertegenwoordiger om bandages voor fysiotherapie praktijken te verkopen, heeft uiteindelijk geleid tot een bedrijf waar medische praktijken alle benodigdheden kunnen bestellen via Mullersport.com.

Product & diensten

Mullersport.com heeft het agentschap voor Europa van Zenith behandeltafels. Zenith, een Amerikaans bedrijf en marktleider in behandeltafels. Behandeltafels worden voor alle vormen van therapiepraktijken geproduceerd. De vele contacten op beurzen; de opgebouwde kennis van het métier van de therapeuten hebben zeker bijgedragen aan dit agentschap.
Een enthousiaste Van der Tol vertelt met verve over de uiteenlopende benodigdheden en materialen die hij aan diverse praktijken verkoopt. De behandeltafels zijn er in alle soorten en maten, van een eenvoudige tot een volledig geoutilleerde behandeltafel. Kussens en onderdelen die met een kliksysteem in een handomdraai worden vastgezet. Onderdelen die in diverse standen kunnen worden geplaatst, om het lichaam van een patiënt te behandelen. Voor de fotosessie wordt een behandeltafel binnen 3 minuten in elkaar gezet. Bijzonder!

Medische praktijken

Naast de behandeltafels worden via de webshop hulpmiddelen, praktijkbenodigdheden, instrumenten et cetera aangeboden. Deze specialistische producten voor diverse medische praktijken zijn een essentieel onderdeel van zijn bedrijf. De producten worden deels vanaf fabriek geleverd. Een klein deel heeft Mullersport.com op voorraad.

Export Ambitie

Van der Tol: “Bij de levering van een behandeltafel wordt een uitgebreid handboek geleverd, voorzien van instructies en schematische technische tekeningen en een onderdelenlijst. Zo kunnen problemen snel en makkelijk zelf worden opgelost.” De tafels worden door Mullersport binnen Europa verkocht. Wat de export betreft richt Bert zich nu op Italië en Frankrijk. Daar is nog een wereld te winnen.

Exportlanden

Alle landen in Europa

Energiek

De verkoop en export loopt vooral via beurzen in Europa waarvan de ECU Convention (European Chiropractor Union) de belangrijkste is. Een driedaags congres, waarin verkoop, bijscholingen en seminars naast elkaar lopen. Drie dagen een uiterst volle agenda. De energie die Bert hiervan krijgt straalt hij uit naar klanten en zijn bedrijf. Een bedrijf waarmee hij een goede boterham kan verdienen. Geen personeel in dienst, maar hij heeft wel de beschikking over een technische dienst. Twee mannen die Bert op afroep op pad kan sturen om een 280 kilo wegende tafel binnen één dag of dagdeel te repareren.