Bedrijfsprofielen

BAP Medical

BAP Medical

BAP Medical ontwikkelt, produceert en verkoopt medische oplossingen voor huidproblemen. Dit geldt voor de nazorg bij bestraling, brandwonden, littekenvorming na diepe wonden, eczeem en andere huidaandoeningen. Het woord BAP in de bedrijfsnaam staat voor Best Available Practice. Dit geeft de missie van het bedrijf weer: de beste producten leveren die op werking allemaal wetenschappelijk onderbouwd zijn.
Sinds de start van het bedrijf in 2006 is het hard gegaan. De directie, gevoerd door oprichter Rob Hollweg samen met Louis Posner: “De afgelopen twee jaar is ons personeelsbestand gegroeid van 12 naar 20 medewerkers, ons kantoor en magazijn zijn ook uitgebreid. We hebben veel geïnvesteerd in onze producten die we in nauwe samenwerking met patiënten en behandelaars ontwikkeld hebben”.

Product & services

Een zeer succesvol product is ALHYDRAN. Deze medische crème is speciaal ontwikkeld voor een huid in nood. ALHYDRAN is mede-ontwikkeld met de Universiteit van Gent (BE) en is een vertrouwd merk in brandwondencentra en ziekenhuizen in heel Europa. Dankzij de wetenschappelijke onderbouwing en de resultaten uit de dagelijks praktijk wordt ALHYDRAN iedere dag gebruikt door professionals in huidzorg. ALHYDRAN wordt onder andere ingezet om littekens te voorkomen, bij eczeem en na brandwonden en radiotherapie.

Een ander succesverhaal is Scarban. Scarban medische siliconenproducten worden gebruikt om litteken te voorkomen en te verminderen. Medische siliconen tegen littekens is een wetenschappelijk onderbouwde therapie. Daarom gebruiken artsen bij voorkeur siliconenproducten bij littekenzorg

Export Ambition

“We zijn trots op onze wereldwijde export. Nog trotser zijn wij op de resultaten die we met onze producten boeken bij mensen met huidproblemen.

Daar doen we het allemaal voor. Daarom werken we hard om onze producten bij nog meer mensen in de wereld te krijgen. Zo verwachten wij op korte termijn te gaan exporteren naar o.a. China en de USA”.
Trots is Rob ook op de door BAP Medical gewonnen tender voor levering van zijn producten aan het Egyptische leger. Na uitgebreide screening en testen gaf de kwaliteit de doorslag in het voordeel van BAP Medical.
Naast uitbreiding van het klantenbestand wordt ook gewerkt aan de uitbreiding van het assortiment. Veel nieuwe producten staan op stapel.

Exportlanden

Meer dan 40 landen, met de nadruk op Europa, het Midden-Oosten en Azië.