Bedrijfsprofielen

Human Drive

Human Drive

In 2010 heeft Ron Brans met twee compagnons (Cees de Lange en Frank Klein Koerkamp) het bedrijf Human Drive opgezet. Het bedrijf is gespecialiseerd in veiligheidstrainingen. Vertrekpunt is de RI&E (Risico-inventarisatie & evaluatie). De RI&E beschrijft de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in een bedrijf. Human Drive B.V. is gespecialiseerd in het opstellen van een RI&E en kan de maatregelen die noodzakelijk zijn uitvoeren voor ieder bedrijf. Bij Human Drive werken negen personen.

Producten & Diensten

Binnen een bedrijf zijn er essentiële taken die beschreven moeten worden om te voldoen aan de arbeidsomstandighedenwet waarvan de RI&E een onderdeel is. Human Drive verzorgt trainingen waarmee een bedrijf aan de RI&E kan voldoen. De trainingen zijn ondergebracht in verschillende categorieën.

Veiligheidstrainingen zoals VCA (Veiligheid Gezondheid Milieu –VGM- Checklist voor Aannemers); Geluid; Arbo; Verzuim; Gevaarlijke stoffen etcetera. Het opzetten en implementeren van zorgsystemen (ISO 9001 en 14001) hoort ook tot de dienstverlening. Uiteraard ontbreken de BHV-cursussen niet.

Export Ambitie

Human drive wil verder groeien in België. Een middel daartoe is E-learning. Hier lopen de Belgen nog wat achter bij Nederland. Ron: “Dit begint zich daar nu pas te ontwikkelen, wij willen daar graag op tijd bij zijn. We passen nu onze Nederlandstalige E-learning cursussen aan voor de Belgische markt. Dit gaat verder dan vertaling naar het Vlaams. We merken dat de Belg anders in elkaar steekt dan de Nederlander en passen de module in samenwerking met een Belgische partner aan.

Expansie wordt ook verwacht in Duitsland en Polen. Sinds begin 2016 is een trainster aangesteld die vloeiend Duits en Pools spreekt. Ron: “Wij richten ons in eerste instantie op de Poolse werknemers in Nederland, maar dit biedt ook kansen voor Duitsland en Polen.

Exportlanden

België

E-learning

De cursussen worden over het algemeen traditioneel (contactonderwijs), gegeven. De laatste jaren is een toename te zien van e-learning modules die gevolgd kunnen worden. Een cursist kan in zijn/haar eigen tijd bepalen wanneer de training wordt gevolgd. Blended learning (E-learning met een dag contactonderwijs) wordt door veel bedrijven geopteerd.

Sinds kort is Human Drive ook actief op de Belgische markt. De klant (NH Hotels) was zo tevreden over de veiligheids en BHV-cursussen die Human drive voor alle Nederlandse vestigingen heeft uitgevoerd, dat is besloten de 17 Belgische vestigingen op dezelfde wijze te trainen. Om verdere groei in België te bewerkstelligen is inmiddels een Belgische vestiging geopend.