Bedrijfsprofielen

Gedizo

Gedizo

Gedizo (Geen Dier Zonder) is een eerste generatie familiebedrijf. In 1996 is Gedizo ontstaan door de
behoefte van kalvermesterijen om snijmais voor welzijn in kleine hoeveelheden te verstrekken. Vanwege de beperkte houdbaarheid kon dit niet, dus werd besloten dit zelf ter hand te nemen door snijmais luchtdicht te gaan verpakken en verhandelen.

Dit heeft tot een snelle groei geleid, inmiddels telt het bedrijf meer dan 2.500 klanten in heel Europa en het Midden-Oosten.

Producten & Diensten

Directeur Wouter Bronkhorst: “We leveren inmiddels wel meer producten dan alleen snijmais. Het assortiment is uitgebreid met o.a. mengsels van snijmais, perspulp, bierborstel, mengsels van ruwvoer met krachtvoer en gehakseld stro. Dankzij onze vergaande automatisering kunnen wij machinaal mengen en verpakkingen in allerlei groottes (zakken van 10 tot 1000 kilo) snel produceren. Op weekbasis wordt zo’n 500 ton verwerkt en verhandeld. Ongeveer 30% daarvan is bestemd voor de export”.
Overname

In 2013 heeft Gedizo Flevostro in IJsselmuiden overgenomen. Hier worden grote balen gehakseld stro geproduceerd samen met strokorrels. De klanten zijn veelal de eindgebruikers en soms ook de tussenhandel. Op beurzen en vakdagen zijn veel klanten geworven en de mond-tot- mondreclame zorgde vervolgens voor een snelle groei van het aantal klanten.

Op dit moment wordt gebouwd aan een nieuwe vestiging van 6.750 m2 in Nieuw Milligen. De vestiging van Flevostro wordt hierin geïntegreerd, zodat Gedizo dan alles onder één dak heeft. De huidige vestiging aan Veenkamp 11 wordt dan omgebouwd tot een melkschapenbedrijf, inclusief productie van schapenkaas.

Export Ambitie

Ook in het buitenland heeft Gedizo ambities. Gedizo koopt nu veel stro in Frankrijk, bewerkt het hier en exporteert het vervolgens weer naar Frankrijk en Italië.

Wouter: “We kijken voorzichtig of we daar kunnen produceren, maar eerst staat de realisatie van de nieuwbouw voor de deur, daarna kijken we verder. Continuïteit is voor ons het allerbelangrijkst. We zijn een familiebedrijf met zes medewerkers. Mijn vrouw en 2 zoons en mijn zwager werken ook in de zaak. We willen het bedrijf goed en mooi achter laten voor de tweede generatie. Daar werken we hard aan”.

Exportlanden

België, Duitsland, Polen, Roemenië, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Suriname, Koeweit, Saoedi-Arabië en Jordanië en Canada