Bedrijfsprofielen

Bobeldijk Food Group

Bobeldijk Food Group
Bobeldijk Food Group, vanuit de Deventer historie bekend als Slagerij Bobeldijk, is uitgegroeid tot een onderneming waar vlees- en vlees vervangende producten worden gemaakt. Variërend van vinken tot schnitzels en de belangrijkste component: de vegetarische productlijn.

Verdeeld over vier hallen met een eigen productielijn voor vlees (schnitzels en vinken); mini-producten (zoals BBQ en fondue); vegetarische en veganistische producten en ambachtelijke producten. “Dagvers worden de producten gemaakt, vandaag bereid is morgen in de winkel”, vertelt directeur Remko Vogelenzang.

Producten & Diensten

Vegetarisch

Het merendeel van de export bestaat uit vegetarische en veganistische producten. Je ziet meer en meer dat de generatie van twintigers hiervoor zeer bewust kiezen. 90% van de export bestaat uit deze producten.
Vanuit duurzaamheid wordt gedacht en worden nieuwe producten ontworpen. Innovatief? ”Ja, dat zeker. We moeten nu 7 miljard mensen voeden en in 2030 zijn er dat 9 miljard. De aarde kan hier niet aan voldoen. Dus er moeten nieuwe mogelijkheden worden onderzocht en dat doen we in samenwerking met andere partijen”, vertelt Vogelenzang.

Insecten

Op zoek naar duurzame producten worden nieuwe snacks van insecten en wormen gemaakt. Natuurlijk wordt de prijs-kwaliteitverhouding goed in de gaten gehouden om een smaakvol product te ontwikkelen.

Exportlanden

België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Polen, Portugal en Spanje. Via België aan het Midden-Oosten, Dubai en Verenigde Arabische Emiraten.

Aquatische voedingslijn
Vanuit duurzaamheid en productontwikkeling is de aquatische lijn ontstaan. In een consortium van vijf bedrijven worden producten ontwikkeld waarvan de basis eendenkroos is. Een plant die in water in korte tijd rijkelijk groeit. In de markt wordt de term waterlinzen gebruikt, omdat de bladvorm gelijk is aan de ons wel bekende linzen. De voedingsbestanddelen van waterlinzen zijn eiwitrijk én gelijk aan vlees- en melkproducten. Daarnaast bevat het vitamine B12, een essentiële bron van de voeding voor veganisten en noodzakelijk voor de mens. Het is zeker geen sprong in het diepe. Het is een wel overwogen keuze om met de consumptie van essentiële duurzame voeding gereed te zijn voor de toekomst.