Bedrijfsprofielen

ForFarmers

ForFarmers
ForFarmers is een internationaal opererende onderneming actief op het gebied van conventionele en biologische voeroplossingen voor de veehouderij. Ze heeft meer dan 2.400 medewerkers in dienst en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië. De jaaromzet bedraagt 2,3 miljard euro. In de productielocatie Deventer wordt per jaar 200.000 ton voer voor rundvee geproduceerd.

Producten & Diensten

Met een afzet van circa 8,5 miljoen ton diervoeders op jaarbasis, is ForFarmers marktleider in Europa. Naast diervoeders voor de rundvee-, varkens-, pluimvee- en paardensector levert ForFarmers handelsproducten voor akker- en weidebouw. Bij haar producten biedt ForFarmers klanten aanvullende kennis en advies op het gebied van voeding, dierhouderij en bedrijfsontwikkeling. Duurzaamheid staat bij ForFarmers hoog in het vaandel. Zo bestaat een groot gedeelte van de grondstoffen voor de veevoeders uit reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie.

Export Ambitie

ForFarmers heeft de ambitie om in elke land waarin zij opereert de nummer één of twee in de markt te worden. In deze groeistrategie past ook het streven om in 2016 een openbare beursnotering te krijgen. Voor Duitsland verwacht ForFarmers door gerichte acquisitie nog verder te groeien. Acquisitie binnen andere Europese landen behoort tot de mogelijkheden. Elke acquisitie moet synergie opleveren en direct bijdragen aan de winst omdat de marges in de markt klein zijn.

Exportlanden

België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Groeien door overnames

Het jaar 2012 was voor ForFarmers bijzonder. In één jaar tijd werd de marktleider in Groot-Brittannië overgenomen dat qua omzet even groot was als ForFarmers. Niet veel later volgde de overname van de veevoeractiviteiten van Nutreco (Hendrix) in Nederland, België en Duitsland. Door deze overnames werd de omzet verdrievoudigd in één jaar. De integratie van bedrijven en medewerkers is vervolgens uitstekend verlopen. De coöperatie FromFarmers, waarvan de boeren lid zijn, is de grootaandeelhouder van ForFarmers,