Bedrijfsprofielen

Nochey

Nochey
In 2014 startte Frank Kamsteeg zijn bedrijf Nochey. De naam staat voor No Chemicals. Franks ideaal is voedsel zonder chemische toevoegingen te produceren, dat naast heel gezond ook lekker moet zijn. Het voedsel is gemaakt van insecten: meelwormen, krekels en sprinkhanen. De producten bestaan uit organische bestanddelen en zijn vleesproducten, maaltijden en halfproducten die door de chef-kok in zijn keuken gebruikt kunnen worden. De insecten worden volledig vermalen en dan verwerkt tot eindproduct, de insecten zijn hierdoor niet in de producten te herkennen. Tevens heeft Nochey insecten snacks in het assortiment.

Producten & Diensten

In 2014 is gestart met de productontwikkeling en een jaar later was men zo ver dat de markt benaderd kon worden. In een veel producten van Nochey zijn meelwormen verwerkt. Dit is een duurzaam en betaalbaar te produceren product. Naast de duurzame productie heeft de meelworm een heel andere belangrijke eigenschap: het zit vol proteïne. Nochey heeft ook een poeder ontwikkeld dat zuiver bestaat uit meelwormen. Dit bevat 86% pure proteïne. Deze vorm van proteïne wordt door het lichaam sneller opgenomen en hierdoor hebben topsporters in het bijzonder interesse voor dit Nochey product. In samenwerking met Papendal wordt nu een speciale sportlijn ontwikkeld.
Voor een grote Belgische supermarktketen ontwikkelt Nochey momenteel een groente-burger gecombineerd met meelwormen. Een super gezond product, vol met gezonde eiwitten.

Export Ambitie

De producten worden nu geproduceerd op een productielijn van een partner in Maasdijk. Voor de toekomst is het plan een eigen fabriek te bouwen en te starten in Deventer. Op termijn biedt de fabriek aan 50 mensen werkgelegenheid. Door de internationale handelscontacten via IFT, wordt 2016 het jaar van de export naar Europa en de rest van de wereld.

Exportlanden

België

Foodbeurs IFT

Nochey is in de zomer van 2016 uitgenodigd voor de grootste Foodbeurs ter wereld:Institute of Food Technology (IFT) in Chicago. Nochey verkreeg een plek in het Holland Food Valley paviljoen. Op de beurs heeft een top kok de producten van Nochey bereid: brownies en pasta bolognese. Ook zijn snacks gemaakt van en met meelwormen. De hapjes zijn enthousiast ontvangen door de stand bezoekers. “Men had niet verwacht dat het gebruik van insecten in voedsel als zo ver is ontwikkeld.” Voor Kamsteeg een prettige constatering dat Nochey zijn concurrenten al ver vooruit is. De beurs heeft geleid tot nieuwe internationale handelscontacten.