Bedrijfsprofielen

Artnic Dutch Design

Artnic Dutch Design
Artnic (1988) is een allround ontwerpbureau op gebied van communicatieconcepten, ontwerp/design en productierealisatie. Artnic voedt een team van enthousiaste vakspecialisten die elke opdracht tot een succes maken. Eigenaar en creatieve duizend poot Nico Joosting Bunk: „De huidige markt vraagt ons om flexibele & creatieve oplossingen. Elke uitdaging vraagt om z’n eigen aanpak en samenstelling van het team”. Voor de meeste opdrachtgevers maakt Artnic als sluitstuk van een communicatietraject (grafische-) producten zoals boeken, magazines en brochures. De uitdaging voor Artnic is dit met verrassende vormgeving net even wat anders en bijzonder te maken zodat de uitgaven doen wat ze moeten doen: Opvallen!
Artnic voert sinds 2004 ook het merk ArtNik uitgaven, specifiek voor kunstenaars, schrijvers, acteurs en andere organisaties die een boek of andere grafische product naar de markt wil brengen. Nico: “We krijgen door onze goede reputatie veel nieuwe opdrachtgevers binnen. We zijn er trots op dat zij worden aanbevolen bij ArtNik”. In Deventer geniet ArtNik een flinke naamsbekendheid door de uitgaven van de titels: De Valsche Geschiedenis van Deventer, De zeven Deventer moordzaken (Marcel Verreck en Almar Otten), De geest van Lebuïnus – een historische stripserie door Hans Stempher.
De export van nieuwe producten kwam medio 2017 in ontwikkeling doordat, in het inmiddels flink uitgegroeide netwerk van Nico, de vraag kwam of hij wilde meewerken aan de ontwikkeling van attracties voor Chineese familieparken. Het ging om onder andere suspended coasters, achtbanen en andere objecten. Na financiële afspraken zijn vanuit een algemeen bestek schetsen en tekeningen gemaakt die nader zijn doorgerekend door technische ingenieurs waarna een voorontwerp is gemaakt. De Chineese partnerorganisatie was daar zo enthousiast over dat werd besloten onder regie van Artnic een animatievideo te produceren met als doel om projectontwikkelaars op te warmen voor een aanschaf. Mede dankzij deze animatievideo is inmiddels één achtbaan verkocht staan er in andere Chinese regio’s opties uit voor nog eens zeven van deze achtbanen. Dit succes smaakt naar meer. Inmiddels lopen nu vervolg gesprekken voor andere attracties. De buitenlandse activiteiten hebben dan ook geleid tot een nieuwe specialiteit: Artnic Dutch Design.

Exportlanden

China