Bedrijfsprofielen

Wagging Finger

Wagging Finger

Erik Molenaar is een gepassioneerde liefhebber van gedistilleerde dranken, om specifiek te zijn Whisky en Gin. Naast zijn baan in loondienst heeft Erik altijd Whisky’s geïmporteerd en onder zijn eigen merk Kintra verkocht. Dit smaakte naar meer. Sinds 2015 is Erik begonnen met een eigen distilleerderij en sinds april 2016 ligt het eigen merk Wagging Finger Gin bij de slijters in de schappen.

Producten & Diensten

“Reclaiming our Heritage”

Wagging Finger is Nederlandse traditie met een knipoog, het opgeheven vingertje is onze calvinistische inborst maar dit keer met een flinke dosis zelfspot. Wagging Finger heft haar vinger tegen de grote marketingmachines die ons alles laten geloven wat ze maar willen. Onder het motto “Reclaiming our Heritage’’ wordt er een vuist gemaakt tegen de vele buitenlandse gin’s want de basis ligt bij onze eigen “genever”. Gin is namelijk een verbastering van de Nederlandse genever.

Export Ambitie

Erik Molenaar heeft momenteel twee eigen merken Gin op de markt de Wagging Finger V1.0 en de V2.0. Deze worden gestookt in de eigen ketel op het Deventer bedrijventerrein. Erik heeft een samenwerking gevonden met drankengroothandel Monnik Dranken. Via hun netwerk en rechtstreekse eigen acquisitie ligt Wagging Finger nu in meer dan 80 slijterijen. Dit aantal groeit nog sterk.
Via internet ontvangt Erik momenteel veel vragen naar zijn naar zijn producten uit het buitenland. Veel potentiele afnemers zoeken in Nederland naar een kleine en ambachtelijke distilleerderij en komen zo bij hem uit. Een bijzonder telefoontje ontving Erik van een Nederlandse Canadees. Via zijn netwerk is nu export naar de regio Ontario in Canada aan het ontstaan. Interessant want Ontario telt meer dan 700 slijterijen. Binnenkort gaat de eerste proefzending ernaartoe. Verder liggen er aanvragen uit Zuid-Afrika, Hong Kong, Singapore en Groot-Brittannië.

Exportlanden

België, Duitsland, Italië en incidenteel Polen en Japan.

Eigen proeflokaal

Voor de toekomst is voorzien in een grotere productieruimte gecombineerd met een proeflokaal en een winkel. De ruimte is al op het oog. Als de verkoop van de “Wagging Finger Gin zo door blijft groeien komt de nieuwe ruimte in 2017 binnen handbereik. Ook zal de portfolio verder worden uitgebreid met verschillende eigen genevers, korenwijn en whisky.