Bedrijfsprofielen

Mus Verpakkingen

Mus Verpakkingen
Mus Verpakkingen is een gespecialiseerde groothandel in blikverpakkingen en kunststofsluitingen. De verschillende soorten blikken worden in Europa ingekocht waarbij Ardagh uit Deventer de hofleverancier is. Sinds 1986 levert Mus Verpakkingen op jaarbasis zo’n tien miljoen blikken aan een steeds groter wordend klantenbestand. Mus Verpakkingen is een tweede generatie familiebedrijf waar zeven personen werkzaam zijn.

Product & services

De blikverpakkingen vinden van oudsher hun weg naar de verf- en chemiemarkt. Dit beslaat zo’n 70% van de omzet. Het klantenbestand varieert van een lokale schilder, middelgrote verffabrikanten tot grote internationale chemiebedrijven. De laatste tijd komen er ook steeds meer klanten uit de cosmeticasector en de voedingsmiddelenindustrie bij. Wat hen bindt is de behoefte aan flexibel en snel leveren (binnen 24 uur) van blikverpakkingen.

Mus Verpakkingen levert naast de blikken ook toegevoegde waarde. Zo beschikt Mus over een speciale labelmachine die de (kale) blikken voorziet van de bedrijfsetiketten / -wikkels van de klanten. Voorheen werd dit uitbesteed en nu kan dit zeer snel in eigen beheer uitgevoerd worden. Dit wordt door de klanten zeer gewaardeerd en is de reden dat er binnenkort een tweede labelmachine komt voor de grote blikken. Voor klanten verzorgt Mus ook de warehousing.

Export Ambitie

De meeste klanten bevinden zich in een straal van 400 kilometer van het bedrijf. Dit heeft ook een reden: bliktransport is redelijk kostbaar aangezien je veel lucht verplaatst. Toch zijn er bij Mus wel uitzonderingen. Zo worden al jarenlang blikken verkocht aan klanten in Jamaica. Sinds kort worden elke vier weken containers verscheept naar Ghana voor het verpakken van melkpoeder ter plekke. Naast blikken verkoopt Mus op jaarbasis zo’n drie miljoen kunststof blikafsluitingen. Dit is makkelijker te transporteren dan blikken en dit wordt dan ook aan meer landen verkocht.

Via Nederlandse klanten wordt indirect de hele wereld bediend. Een blik in de showroom van Mus bewijst dat: blikken verf voor de USA, chemische stoffen voor Zuid-Amerika en melkpoeder voor Afrika.

De ambitie voor de komende jaren is verdere groei in Duitsland. Ook in het foodsegment is verdere groei mogelijk.

Exportlanden

België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, India, Jamaica, Ghana, China