Bedrijfsprofielen

Mahnaz

Mahnaz
Mahnaz.nl is twee jaar geleden opgericht door Mahnaz Abbasi. Zij is geboren en getogen in Teheran, de hoofdstad van Iran, door Mahnaz liefkozend Perzië genoemd, waar ze verschillende economische studies heeft gevolgd.

Ondernemen zit Mahnaz in het bloed. In 2013 is ze gestart met een cateringbedrijf voor Perzisch eten als onderdeel van een culturele avond. De dienstverlening van Mahnaz.nl heeft zich sindsdien uitgebreid met het organiseren van reizen naar en door Iran voor de particuliere en zakelijke markt. “Iran heeft de toerist veel te bieden op gebied van natuur, cultuur en historie”, vertelt Mahnaz. De liefde voor haar vaderland heeft geleid tot het importeren van handgemaakte authentieke Iraanse accessoires, die via mahnaz.nl worden verkocht.

Product & services

Ook zakelijk is Iran zeer interessant. Het is een land met meer dan 80 miljoen inwoners. Door het opheffen van het handelsembargo is nu een grote markt beschikbaar. Mahnaz: ”Iran is een land met een jonge en goed opgeleide bevolking, die veel meer op het westen is georiënteerd dan men verwacht”. Het netwerk om de export goed te kunnen faciliteren is door Mahnaz in Iran met lokale partners opgebouwd. In Iran is veel behoefte aan vlees- en melkproducten; machines voor in de land- en tuinbouw en olie-industrie. Omgekeerd heeft Iran naast olie en gas, landbouwproducten als thee, pistachenoten en plantaardige oliën in de aanbieding. Mahnaz fungeert als makelaar tussen vraag en aanbod in beide landen.

Export Ambitie

Mahnaz heeft succesvol bemiddeld bij de export van fruitmachines naar Iran. Iran heeft een grote fruitsector, de mechanisatie voor deze vorm van tuinbouw is echter onderontwikkeld. De Iraanse fruitsector wil graag moderniseren. In Nederland is kennis en knowhow aanwezig op dit gebied, waardoor er kansen liggen voor de export.

Mahnaz verwacht de komende jaren veel te kunnen bemiddelen tussen ondernemers in Iran en Nederland. De vraag voor verschillende producten en diensten komen nu binnen. Er liggen concrete aanvragen voor levering van zuivelproducten en rund- en kalfsvlees naar Iran.

Exportlanden

Iran