Bedrijfsprofielen

Peree Bouwadvies

Peree Bouwadvies

Peree Bouwadvies B.V. is een ingenieursbureau voor bouwconstructies. Sinds 1956 is Peree Bouwadvies een betrouwbare partner voor projectontwikkelaars, architecten aannemers en institutionele beleggers. Het bureau voert diensten uit op het gebied van bouwtechniek, bouwfysica, brandveiligheid, begroten en het nader uitwerken van bestekken. Bij Peree Bouwadvies werken tien personen.

Producten & Diensten

Peree Bouwadvies is al geruime tijd actief in Duitsland, om precies te zijn sinds de val van de muur in 1989. Vanuit de ‘Duitse roots’ worden de Duitse projecten en belangen van de opdrachtgevers eenvoudig en ongedwongen geborgd. Verder zijn de adviseurs van Peree Bouwadvies werkzaam voor verschillende projecten in Engeland en het Afrikaanse continent.

Het meest bijzondere project is het volledige ontwerp voor 40.000 appartementen in Angola, waar Peree Bouwadvies sinds 2011 werkzaam is. Samen met hun Israëlische opdrachtgever hebben zij de basis gelegd voor de steden: Uige, Lossambo, Caala en Luanda. In Nederland heeft het ingenieursbureau ook een indrukwekkende lijst van opdrachtgevers en projecten, waaronder het Europees ruimtevaartcentrum ESA Estec, IKEA Utrecht en in Deventer de ondergrondse fietsenstalling bij het Deventer station.

Export Ambitie

De verschillende projectpartners komen uit Brazilië, Israël, Portugal en Angola. Ofschoon er een overduidelijk cultuurverschil is, belemmert dit op geen enkele wijze een goede harmonieuze en efficiënte samenwerking.

Peree Bouwadvies verwacht de komende jaren met name in Afrika te kunnen groeien. Via hetzelfde consortium als in Angola lopen nu aanvragen voor Kameroen, Ghana, Nigeria, Mozambique, Ivoorkust en Zuid-Afrika. Ook in Europa verwacht Peree Bouwadvies verder te groeien.

Exportlanden

Duitsland, Groot-Brittannië, Angola