Bedrijfsprofielen

Matel Metaal B.V.

Matel Metaal

Matel Metaal B.V. is marktleider in het leveren en produceren van architectonisch staal, exclusieve trappen en balustraden. Zebieden Design en Construct als totaalconcept aan. Bij de uitvoering van een opdracht is het bedrijf partner in het hele proces, van tekenkamer tot en met montage. Dit leidt tot maatwerk, exact toegesneden op situatie van de opdrachtgever. De bedrijfsprocessen zijn afgestemd op klanttevredenheid en veiligheid. Daartoe zijn ze ISO 9001, VCA* en NEN-EN 1090 (CE) gecertificeerd. Matel Metaal levert en monteert wereldwijd. Op de Afrikaanse markt doen ze dat onder de naam TwenAfric.

Bij Matel Metaal B.V. houden ze van no-nonsense. Dat merkt u aan de platte organisatiestructuur. Ze zijn dáár waar het werk hen nodig heeft: op kantoor om uw project uit te werken en op de bouw om de situatie ter plaatse te bekijken.

Producten & Diensten

Matel Metaal BV is specialist in trappen en balustrades, maar ook een innovatief metaalbewerkingsbedrijf. De werkplaats van ruim 2.000 m² beschikt over een moderne las- en plaatwerkafdeling en is uitgerust met een zeer geavanceerd machinepark. Met een eigen ponsnibbelaar wordt plaatwerk professioneel van perforaties voorzien.

Matel Metaal leveren maatwerk voor al uw klein constructiewerk, zoals plaatbewerking, schoorsteenkappen, cassettes voor gevels in woning- en utiliteitsbouw, reparatiewerkzaamheden, tekenwerk voor klein constructiewerk en montage van het werk.

De gekwalificeerde lassers van Matel Metaal zijn in staat om in vrijwel ieder lasproces uw producten samen te stellen en te lassen. Zichtlaswerk wordt afgewerkt door het product te slijpen, schuren of borstelen. Ze lassen onder andere de volgende materialen: RVS, staal, aluminium en koper. 

In de plaatwerkafdeling van Matel Metaal verrichten professionals het buigen, zetten, kanten, knippen, ponsnibbelen en walsen van metaal. Dankzij een samenwerkingsverband met gespecialiseerde bedrijven is ook het lasersnijden, thermisch verzinken, poedercoaten, het anodiseren en passiveren van het product geen enkel probleem voor Matel Metaal.

Exportlanden

Wereldwijd.