Bedrijfsprofielen

Van Wijnen

Van Wijnen

De historie van Van Wijnen gaat meer dan 100 jaar terug in de tijd. Met meer dan 1.400 medewerkers is het één van de grootste Nederlandse bouw- en projectontwikkelingsondernemingen. Bij Van Wijnen Deventer B.V. werken meer dan 140 medewerkers. Vanuit Deventer wordt de regio Stedendriehoek, de Nederlandse en de Duitse markt bediend.

Producten & Diensten

De kernactiviteiten zijn nieuwbouw, verbouw, onderhoud en beheer van alle gebouwen die maar denkbaar zijn: van woningen, scholen en zorgcomplexen tot winkelcentra en sport- en recreatieaccommodaties. Vaak is Van Wijnen al betrokken bij planontwikkelingen of nemen daartoe zelf het initiatief. In Duitsland is Van Wijnen zeer actief op de recreatiemarkt. Ook wordt nu gewerkt aan de bouw van 421 studentenwoningen in Potsdam.

Export Ambitie

Adjunct-directeur Henk de Jager voorziet een verdere groei van de Duitse markt. In Kleef is Van Wijnen Bau GmbH opgericht met als reden verdere groei in Duitsland te realiseren. De Duitse markt is interessant voor Van Wijnen. Zij kunnen van eerste planvorming tot en met turnkey opleveren met onderhoud alles in eigen hand uitvoeren. In Duitsland is dit allemaal versnipperd georganiseerd. Dit maakt Van Wijnen tot een interessante partner voor veel opdrachtgevers die in Duitsland willen bouwen.

Exportlanden

Duitsland

Groei in Duitsland

Adjunct-directeur Henk de Jager geeft aan dat het toetreden tot de Duitse markt in 2006 is begonnen met de bouw van vakantiewoningen voor Landal GreenParks net over de grens in Bad Bentheim. Dit kreeg enkele jaren later een vervolg in Winterberg. Van Wijnen deed de planontwikkeling en bouw van een bungalowpark van enkele honderden bungalows op de uitlopers van de skipistes in Winterberg. De Jager: “Het is een prachtig park geworden, we zijn dit nu aan het uitbreiden met de bouw van een appartementencomplex, de appartementen zijn verkocht en de verwachte oplevering is in september 2016. Tevens is in Neu Astenberg een appartementencomplex opgeleverd en in 2016 zijn we gestart met de bouw van een hotel in Essen en nog wat projecten”.