Bedrijfsprofielen

De Fonteyn

De Fonteyn
Fonteyn is in 1989 begonnen als veilingkwekerij, maar inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde specialist in grote tuinproducten. Fonteyn levert deze producten aan consumenten in een straal van 300 kilometer rondom Uddel. Naast de Outdoor Living Mall heeft Fonteyn een eigen handelstak die buitenspa’s onder de eigenmerknaam Passion Spa wereldwijd exporteert.
Fonteyn heeft een distributiecentrum en magazijn van 60.000 m2 in twee lagen onder de showroom. Dit garandeert snelle leveringen van alle producten uit de showroom en de spa’s van Passion Spa aan de dealers.

Producten & Diensten

De showroom van 35.000 m2 herbergt het grootste en meest veelzijdige assortiment aan tuinhuizen, veranda’s, zwembaden, spa’s, sauna’s, tuinmeubilair, buitenkeukens en barbecues van Europa. Directeur Dolf Nieland vertelt gepassioneerd over zijn bedrijf: “Onze ambitie is in de zeven genoemde tuinsectoren de nummer één van de wereld te zijn en te blijven. Dit heeft betrekking op grootte, variëteit, kwaliteit van het assortiment en kennis over de producten. Een bezoek aan onze showroom moet een buitengewone beleving zijn die klanten nergens anders meemaken. Je moet ons zien als de ‘Efteling’ voor de tuin”.

Nieland: “Onze kracht is het dagelijks klantcontact met daarbij directe lijnen met de fabrikant. Wij horen dagelijks hoe producten kwalitatief verbeterd kunnen worden. Fabrikanten hebben dat dagelijks contact met de eindgebruiker van hun producten niet. Dit geeft ons een voorsprong en door continu te blijven innoveren behouden we deze”.
Wat betreft de spa’s is al deze input door Fonteyn verzameld en dit leverde een eigen lijn op: Passion Spa. Er is een netwerk van 700 dealers opgezet die door heel Europa klanten blij maken met Passion Spa’s. Ook zijn de afgelopen jaren buiten Europa dealers aangetrokken. Gezamenlijk zetten zij op jaarbasis zo’n 8000 Passion Spa-baden af.

Export Ambitie

Fonteyn ziet in veel producten kansen voor verbetering. Het is verleidelijk om naast de zeven specialiteiten ook andere producten te gaan oppakken. Nieland: “We houden het hier bij. Focus is belangrijk. Het is uitdagend genoeg om in deze zeven segmenten de beste te zijn. We zien voor Fonteyn Outdoor Living Mall en Passion Spa’s nog vele verdere groeimogelijkheden”.

Exportlanden

Alle landen in Europa, Canada, Verenigde Staten, Mexico, Australië, Nieuw Zeeland, Maleisië, Venezuela, Burkina Faso, Oman.