Bedrijfsprofielen

Rabobank

Rabobank
Of het nu gaat om het vinden van de juiste partners, het verkrijgen van kennis over wet- en regelgeving of het omgaan met verschillen in taal en cultuur in een bepaald land: voor ondernemers zijn er uitdagingen genoeg bij het internationaal zakendoen. De Rabobank is al ruim 40 jaar internationaal actief, inmiddels in ruim 120 landen en op alle continenten.

Producten & Diensten

Specifiek voor de bediening van de Nederlandse klanten in het buitenland heeft de Rabobank 20 International Desks, gevestigd in de belangrijkste handelslanden, zoals in Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk, VS, Brazilië, Australië, China en Indonesië. Ondernemers die in deze landen opereren hebben vaak specifieke vragen over zaken als lokale betaalrekeningen, valutazaken, financieringen en leasing. De Rabobank kent de buitenlandse markten en voorziet in deze vraagbehoefte. Daarnaast kan de Rabobank zorgen voor een introductie bij een ambassade of Kamer van Koophandel. Doet u zaken buiten Nederland, dan behoudt u één aanspreekpunt binnen uw eigen lokale Rabobank.

Voordelen van de Rabo International Desk
• Specifiek voor onze Nederlandse klanten, in alle sectoren en bedrijfsgroottes.
• Professionals die Nederlands én de lokale taal spreken.
• Kennis van de lokale wet- en regelgeving én gebruiken.
• Ontsluiting van ons lokale netwerk en contact met betrouwbare lokale partners.

Export Ambitie

Internationale ambities
Rabobank Apeldoorn en omgeving ondersteunt u bij uw internationale ambities. Waar u ook gaat in de wereld, u behoudt één primair contactpersoon en hebt daarmee een vertrouwd Nederlands gezicht. Ron van Gunst en Vincent Hendriks zijn specialist Financiële Logistiek bij Rabobank Apeldoorn en omgeving en zij hebben ruime ervaring op het gebied van internationaal handelsrisicomanagement.

Zowel voor grootzakelijke bedrijven als voor het MKB met een internationaal vraagstuk, wordt in samenwerking met de zakelijke accountmanager de expertise van Ron of Vincent ingezet. Ook hebben zij nauwe contacten met de International Desks. Samen met de ondernemer inventariseren Ron en Vincent de belangrijkste handelsrisico’s om aansluitend te bepalen welke instrumenten ingezet kunnen worden om risico’s te minimaliseren. Daarbij kijken zij niet alleen naar handelsrisico’s maar ook naar de impact op het werkkapitaal van het bedrijf.
Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.rabobank.nl/wereldwijd.

Exportlanden

Actief in 120 landen op alle continenten