Bedrijfsprofielen

JPR Advocaten

JPR Advocaten

JPR Advocaten is een eigenzinnig professioneel advocatenkantoor met twee vestigingen In Deventer en Doetinchem. In totaal werken er bij JPR 80 personen waarvan er 40 advocaat zijn. Op jaarbasis werken zij aan gemiddeld 2.400 dossiers.

Producten & Diensten

De juridische diensten van JPR zijn op te splitsen in Ondernemersrecht, Vastgoed, Arbeidsrecht, Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht en Familierecht. In internationaal verband wordt samengewerkt met de International Practice Group (IPG).

Hierin werken 110 advocatenkantoren uit de gehele wereld samen om hun internationale klanten een wereldwijd dekkend juridisch netwerk te bieden. Daarnaast heeft JPR een samenwerking gevonden met het advocatenkantoor Alpmann Fröhlich Rechtsanwälte uit onder meer Münster. Dit advocaten- en notariskantoor heeft ongeveer dezelfde grootte als JPR en ook dezelfde mentaliteit.

Exportambitie

JPR verwacht nog veel meer te halen uit de samenwerking met Alpmann Fröhlich Rechtsanwälte. De buitenlandse omzet via deze samenwerking is vorig jaar verdubbeld. Hier zit nog veel meer potentie in, want de Duitse markt is zeer groot.

Exportlanden

Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland, Verenigde Staten.

Netwerken

Een mooi voorbeeld van inschakeling van het IPG netwerk betrof een Nederlandse cliënt van JPR die wereldwijd opereert als toeleverancier voor de auto-industrie. JPR heeft via het netwerk adviezen gevraagd naar de specifieke toepassingsproblemen van het patent van cliënt in met name de Aziatische landen en dit tot een praktisch advies aan de cliënt gepresenteerd.

Ook is de cliënt in contact gebracht met een Amerikaanse advocaat, deze advocaat heeft voor onze cliënt een vestiging in de VS opgezet (oprichten rechtspersoon, arbeidsovereenkomst personeel et cetera).

Later heeft dezelfde cliënt in Spanje en Italië procedures gevoerd, bijgestaan door advocatenkantoren uit het IPG netwerk. Trots is JPR ook op het feit dat zij opdrachten heeft uitgevoerd voor grote Duitse en een Zwitserse (her)verzekeraars. Tot voor kort deden deze verzekeraars alleen zaken met de grote advocatenkantoren aan de Amsterdamse Zuid-as, maar nu dus ook in Deventer.