Bedrijfsprofielen

6'4" - Six-foot-four

Six-foot-four

Dat Deventer een rijke stad is qua beleving, maakindustrie en innovatie binnen alle branches is een voorrecht van en voor de ondernemers. Zoveel talenten die een wezenlijke bijdrage leveren aan de (Deventer) economie.

Franziska Faoro is er daar een van, met haar bedrijf 6’4” [six-foot-four], een designbureau ontwerpt zij voor en met bedrijven in Nederland en wereldwijd. Opgegroeid in Duitsland en daar haar studie voltooid, heeft zij gewerkt voor GRO design en Nokia. Van haar hand is de Nokia Lumia 1020 mobiele telefoon. Kleurrijk, een subliem plat ontwerp en gebruiksvriendelijk. Een ontwerp waarbij zichtbaar is dat Franziska aan de vele facetten denkt die het ontwerp tijdloos maken. Strategisch nadenken en het gebruikersgemak voorop stellen om een platte en handzame mobiele telefoon te ontwikkelen.

Producten en diensten

Franziska start haar carrière bij GRO design in Eindhoven, waar zij aan strategische projecten voor bedrijven zoals Microsoft, Samsungen Panasonic werkte. Na GRO design volgt Nokia en werkt zij in Londen, als senior industrial designer voor het Smart Devices Team (highend smartphones voor de wereldwijde markt) en het Forward Design Team (ontwikkeling van toekomstconcepten). En uiteindelijk brengt de liefde haar naar Deventer. In het Havenkwartier heeft zij haar eigen ontwerpstudio voor innovatie en productontwikkeling opgezet

Internationale Designer

Franziska: “Designer zijn is anders kijken, met steeds een doel voor ogen om een voorwerp te maken dat voldoet aan gebruiksgemak, vriendelijke bediening en handzaam is. Ik denk vanuit de gouden snede de Fibonaccireeks. De natuur werkt op deze wijze en de toepasbaarheid binnen design is essentieel voor goede ontwerpen.”

Als designer maakt het niet uit waar je zit. Deventer is voor Franziska een centrum in het land, van waaruit zij zich eenvoudig beweegt naar Noord en Zuid en West en Oost. Haar internationale netwerk weet haar te vinden en ook deze mensen kan ze overtuigen van de rijkdom en het gemak dat de stad haar biedt.

Exportlanden

Duitsland, Engeland, wereldwijd

iF Design Award & Red Dot Design Award 2017

De afgelopen maanden heeft Franziska nieuwe innovaties ontwikkeld. ‘The Solution’ by NEXI Industries is er daar een van. ‘The Solution’ is een snoerloos pedaalbord voor gitaristen met een revolutionair clicksysteem waarin pedalen zijn opgenomen zonder kabels. Franziska heeft hiervoor de iF Design Award 2017 en een Red Dot Design Award 2017 ontvangen. Met zoveel kennis en inzichten binnen haar vakgebied kunnen we de komende maanden en jaren nog prachtige ontwerpen van Franziska tegemoet zien.