Bedrijfsprofielen

Machinefabriek Geurtsen

Machinefabriek Geurtsen
Machinefabriek Geurtsen is in 1926 opgericht als haardensmederij annex constructiewerkplaats. Het familiebedrijf (derde generatie) is sindsdien doorgegroeid tot een machinefabriek waar 90 personen werken. Geurtsen kent ook een aparte detacheringstak waar nog eens 30 servicemonteurs en lassers werken.

Producten & Diensten

Machinefabriek Geurtsen heeft een eigen engineeringsafdeling waar vijftien personen werken. Op deze afdeling worden de problemen samen met de eisen en wensen van de klant vertaald naar een ontwerp. Dit ontwerp kan vervolgens volledig in-house gefabriceerd worden wat resulteert in een klant specifieke machine van hoge kwaliteit. Deze machines kunnen de klanten zelf onderhouden of uitbesteden aan Geurtsen. Naast het bouwen en onderhouden van machines is Machinefabriek Geurtsen ook toeleverancier van machine onderdelen. De nieuw aangeschafte beladingsrobot die buiten werktijden ook produceert zorgt mede voor snelle levertijden. De klanten bevinden zich in diverse sectoren zoals de chemie, farmacie, food, offshore, papier, textiel, verpakkingen en metaal.

Export Ambitie

Tien jaar geleden is Geurtsen gestart met het ontwikkelen van levensmiddelenmachines voor het vormen van diverse producten zoals gehaktballen en hamburgers. Dit zijn industriële machines die wereldwijd worden verkocht. Machinefabriek Geurtsen verkoopt nu 100 machines per jaar. Het exportgebied groeit nog jaarlijks. Zo zijn recent de eerste hamburgermachines verkocht in de Verenigde Staten, een markt met veel potentieel. Maar ook in diverse Europese en Aziatische landen liggen nog volop kansen.

Exportlanden

België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Spanje, Zwitserland, Canada, Ghana, Ivoorkust, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Turkije en Verenigde Staten.

Deventer in Afrika

Machinefabriek Geurtsen heeft in het verleden de machines gebouwd voor de voormalige textieldrukkerij Ankersmit in Deventer. Deze expertise zet Geurtsen nog steeds in voor de opvolger van Ankersmit: Vlisco uit Helmond. Onderdeel van deze groep zijn twee bedrijven in Ghana en Ivoorkust. “Of Geurtsen een verf- en fixatie machine van 5 bij 25 meter wil leveren en terplekke turnkey opleveren.” De klus is aanvaard en de machine draait op volle toeren. Jaarlijks exporteert Geurtsen veertig machines naar afnemers verspreid over de hele wereld.