Bedrijfsprofielen

Castart

Castart

Castart B.V. is in 2009 opgericht door Aart van den Dool, als agent voor gieterijen, smederijen en staal- en RVS constructiebedrijven uit Portugal, Polen, Spanje en Roemenië. Aart van den Dool beschikt over ruime technische kennis en ervaring als verkoper in deze branche.

Producten & Diensten

Projecten die worden uitgevoerd variëren van een RVS warmtewisselaar, een olietank, tot een drijvend ponton en alles daar tussenin. Maar ook het machinaal bewerken van grote gietstukken of staalconstructies tot 15 x 10 meter behoort tot de mogelijkheden. De klanten van Castart zitten onder andere in de offshore-, chemische-, maritieme-, agrarische-, mijnbouw- en baggerindustrie.

Export Ambitie

De exportproducten en diensten bestaan uit giet- en smeedwerk, in alle ferro en nikkel legeringen inclusief RVS, Duplex, nodulair gietijzer, alle staal legeringen en slijtvast wit gietijzer voor bijvoorbeeld de bagger industrie. De orders variëren van enkele stuks gietgewicht tot 25 ton of gietwerk in series van 10.000 stuks van bijvoorbeeld 1 kilo.

Van den Dool ziet een trend dat veel bedrijven bewuster kiezen voor het kwaliteitslabel: ‘Made in Europe’. Geholpen door de lage lonen in Portugal en lagere transportkosten kiezen meer klanten voor de producten van Castart. Van den Dool verwacht dat de omzet binnen twee jaar naar de 10 miljoen euro zal groeien. Speerpunten zijn een groter marktaandeel in Duitsland en Scandinavië.

Exportlanden

België, Denemarken, Duitsland, Finland, Noorwegen, Dubai en Verenigde Staten.

Mond-tot-Mond reclame
“Een mooie deal met Shell, die via via had gehoord van het goede werk dat Castart levert. Shell plaatste een order voor de ontwikkeling en productie van een speciaal gietstuk”, vertelt Van den Dool. Begin 2016 heeft Castart een grote order van 2,5 miljoen euro geboekt: het produceren van kabelschijven voor pijpen, die door een schip onder de zee worden gelegd.