Bedrijfsprofielen

Interplate

Interplate

Interplate is in 1991 opgericht als gespecialiseerde industriële zeefdrukkerij. Met vier medewerkers bewerken zij materialen als aluminium, (zeewaterbestendig) RVS, messing, kunststoffen, vinyl voor duurzame aanduidingen.

Producten & Diensten

Interplate beschikt over de unieke combinatie van een grafisch bedrijf gecombineerd met een metaalbedrijf. Met moderne machines worden via verschillende technieken zoals zeefdruk, graveren, etsen, printen en laser graveren gewerkt aan tal van producten. Zonder volledig te zijn noemen wij daarbij: tekstplaten, labels, frontpanelen, polycarbonaatstickers en tagplaten. De klanten zijn zeer divers, van machinebouwers tot offshore en van ingenieursbureaus tot gemeenten, Rijkswaterstaat en de marine.

Export Ambitie

Interplate levert vooral aan de technische markt. Deze markt trekt momenteel weer aan en daar profiteert Interplate van. De omzet was ondanks de crisis al zeer stabiel maar groeit momenteel. Het exportdeel van de omzet zal evenwijdig stijgen met de Nederlandse omzet. De laatste tijd heeft Interplate veel klanten geworven die actief zijn in de offshore. Via mond tot mondreclame komen daar steeds meer klanten bij.

Exportlanden

Belgie, Duitsland.

Indirecte export
Indirecte export is een van de verdiensten van Interplate. Het bedrijf levert vliegtuigpanelen aan een toeleverancier van Airbus. Interplate is er trots op dat veel Airbusvliegtuigen met panelen van Interplate zijn uitgerust. “Het geeft wel een kick om je eigen producten in het vliegtuig te zien wanneer je vliegt”, vertelt directeur René Schreijer. Met een beetje geluk wordt de samenwerking met de Nederlandse toeleverancier nog verder verdiept. Onlangs is een eerste proefpaneel van Interplate naar de Russische vliegtuigbouwer Tupolev gestuurd. Ongeveer 15% van de omzet van Interplate komt uit het buitenland.