Nieuws

Terugblik bezoek AgriTechnica

Op 13 en 14 November organiseerde Oost NL samen met BOM en LIOF een 2-daagse ondernemersreis met als hoofddoel de AgriTechnica in Hannover. De AgriTechnica is de grootste land- en tuinbouwbeurs ter wereld waar meer dan 100 Nederlandse bedrijven een eigen stand hebben en waar meer dan 500.000 bezoekers op af komen.

AgriTech

Op de eerste dag werd werd een bezoek gebracht aan de firma Claas in Harsewinkel, OstWestfalen Lippe. Daar werden de bezoekers door de fabrieken geleid en kreeg men een duidelijk beeld van het Duitse bedrijf dat wereldmarktleider is op het gebied van onder andere maaidorsers. Tijdens het bezoek werd duidelijk dat de digitalisering in de landbouw steeds belangrijker wordt. Er zal, met een toenemende wereldbevolking en een afnemend aantal km2 landbouwgrond, slimmer en efficiënter geproduceerd moeten gaan worden.

De tweede dag stond geheel in het teken van een bezoek aan de beurs zelf. Indrukwekkend, massaal, meer zeker indrukwekkend. Of je nu actief bent in de verwerking van staal, de landbouwprecisie, autonome voertuigen, gebruik van big data of de vervaardiging van landbouwmachines, de beurs biedt voor ieder wat wils. Zaken die opvielen tijdens het bezoek waren de opkomst van nieuwe landbouwgebieden, de toenemende invloed van en het toenemende belang van digitalisering en de opkomst van robotisering en autonome voertuigen. Deze ontwikkelingen zullen de agro-industrie snel doen veranderen.

Kansen voldoende voor de innovatieve agritech bedrijven uit Gelderland en Overijssel die zich met hun IT- oplossingen, machines, kennis en technologie richten op de veranderende land- en tuinbouw.

Komend jaar organiseert Oost NL een AgriFoodtech handels- & innovatiemissie naar Japan. Meer weten? Kijk dan hier: https://go4export.nl/nl/japan

Wilt u meer weten hoe Oost NL u kan helpen de internationale kansen te verzilveren, neem dan gerust contact op Hans Brouwers ( Duitsland-expert ) of Belqis Askaryar.

 

Hans Brouwers

Hans [dot] brouwers [at] oostnl [dot] nl ()

06-57313604

 

Belqis Askaryar

Belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl

06-46978153