Agenda

Innovatiemissie
naar Japan

Aanmelden 

AgriTech handelsmissie naar Japan

​SAVE THE DATE: 1 - 5 juni 2020. In 2020 vinden de Olympische Spelen plaats in Tokyo. In aanloop daarnaar toe zal Nederland zich presenteren in Expo van het TeamNL Tokyo Center in Tokyo. Voor de zakelijke markt valt er in de maand voorafgaand de Spelen al veel te winnen in Japan. Oost NL organiseert in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Tokyo, Foodvalley en Kennispoort Regio Zwolle een AgriTech handelsmissie. De missie brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand.

Aanmeldformulier  

Kansen voor Nederland

De goede reputatie van de Nederlandse Agro Food-sector én de toenemende vraag naar innovatieve producten bieden kansen voor Nederlandse ondernemers. Het Europese handelsverdrag met Japan (EPA) verlaagt daarbij drempels voor Nederlandse exporteurs. De landbouwsector in Japan staat voor grote uitdagingen, door een tekort aan arbeid, veel schakels in de keten, geografische omstandigheden en hoge voedselprijzen. Dit vraagt om slimme innovaties die bijdragen aan het zuinig en slim omgaan met grondstoffen en grond, voedselproductieprocessen verbeteren en die de voedselveilig- en zekerheid waarborgen. High Tech en ICT speelt hierbij een sleutelrol. Er is veel behoefte aan hoogwaardige technologische oplossingen voor de AgriFood sector in Japan. Denk hierbij onder andere aan sensoren, drones, robots, big data, vision, LED verlichting, systeemontwerp & integratie, automatisering, data-analyse, ICT en foodtechnologie. Nederlandse bedrijven die op deze terreinen actief zijn kunnen dan ook rekenen op veel interesse van Japanse bedrijven. De missie is een goede gelegenheid om uw bedrijf of kennisinstelling te introduceren en uw marktkansen in Japan te verkennen.

Waarom deelnemen?

> Matchmaking: op basis van uw wensenpakket wordt door een professionele partij matchmaking verzorgd aan potentiële zakenpartners in Japan.

> Afwisselend programma: deelname aan netwerkevenementen, bedrijfsbezoeken en het bezoeken van Olympische venues;

> Lokaal netwerk: toegang tot het netwerk dat de Nederlandse ambassade heeft opgebouwd;

> Kennismaking met de Japanse (zaken)cultuur en de (technologische) ontwikkelingen;

> Leren van en netwerken met ervaringsdeskundigen van bedrijven, kennisinstellingen, overheid en experts die diepgeworteld zijn in Japan.

Voor wie

Bent u een R&D-manager, CEO, CTO of business development manager van een bedrijf of kennisinstelling actief in de AgriTech-sector? Heeft u interesse in de Japanse markt of het aangaan van samenwerkingen met Japanse bedrijven of investeerders in de voedselindustrie? Dan is deze missie voor u. 

Interesse?

Deze missie staat open voor bedrijven uit heel Nederland. Deelname kost circa € 1.000,- per deelnemer excl. reis en verblijfkosten en btw. Heeft u interesse in deelname? Vul dan het korte aanmeldformulier in op de website van GO4EXPORT, www.go4export.nl/japan Heeft u vragen over de missie? Neem dan contact op met Belqis Askaryar (belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl), T: 06 - 14 97 95 34.

Verder lezen? 

Bekijk de volgende interessante artikelen om meer te weten te komen over de mogelijkheden in Japan:

Nederlandse innovaties antwoord op Japanse vraag.
Overzicht van de EPA effecten voor Nederland.
Kansen voor Nederlandse ‘start- en scale-ups’ in Japan.
Kansen voor de Nederlandse agrifood sector in Japan.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Tokyo en Osaka, Japan