Agenda

Handelsmissie Life Science & Health in Kenia

Bent u actief in de sector Life Science & Health? Wilt u weten wat uw marktkansen zijn in Kenia op het gebied van e-health en medische apparatuur? Of bent u op zoek naar nieuwe zakenpartners? Ga dan van 7 tot en met 10 november 2022 mee met de handelsmissie Life Science & Health naar Nairobi en Kisumu in Kenia.

Kenia is dé 'go-to market' voor het Nederlandse bedrijfsleven in Sub-Sahara Afrika. Nederland en Kenia bouwden een lange en sterke relatie op, die steunt op een innige handelsrelatie. De Keniaanse markt biedt veel kansen waar Nederlandse toepassingen geschikt voor zijn. Deze liggen vooral in medische apparatuur, e-health-toepassingen, training en opleiding, ziekenhuisbouw en gezondheidsfinanciering. Dit biedt mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in deze sub-sectoren. 

Hoofdthema's van de missie

Deze handelsmissie is geschikt voor bedrijven, kennisinstellingen en zorginstellingen met aandacht voor nieuwe technologieën in de LSH-sector. De hoofdthema’s van de missie zijn: 

 • E-health: producten en diensten rond informatie- en communicatiesystemen. Maar ook andere oplossingen rond automatisering en digitalisering van ziekenhuizen en gezondheidszorg.  Voorbeelden van producten en diensten zijn:
  • IT-oplossingen voor financiering/betalingen,
  • IT-oplossingen voor gedrag,
  • IT-oplossingen voor telemedicine en mobiele gezondheid (op afstand),
  • ziektebeheerplatforms,
  • elektronische medische dossiers,
  • training en opleiding en kunstmatige intelligentie ter ondersteuning van medische besluitvorming. 
 • Medische apparatuur: apparaten en hulpmiddelen voor medische zorg, onderzoek en behandelingen. Dit kunnen bijvoorbeeld benodigdheden of leveringspakketten (medische kits) voor diagnostiek, behandelingen of revalidatie zijn. 

Marktstudie

In 2021 is in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de marktstudie Kenya: Market Study (Medical Devices & eHealth) uitgevoerd door de Task Force Health Care en Africa Health Business. Het rapport gaat over de ontwikkelingen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en organisaties in de sub sectoren e-health en medische apparatuur & benodigheden. 

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

 • Nederlandse bedrijven (mkb, start-ups, scale-ups en corporates) die actief zijn in de e-health en medische apparatuur,
 • Nederlandse bedrijven die een nieuwe markt onderzoeken. 

Daarnaast is de missie interessant voor organisaties die actief zijn op het gebied van:

 • Ziekenhuisontwerp, -bouw en -inrichting: ontwerp, engineering, bouw, inrichting, equipering, beheer, gebruik en onderhoud van ziekenhuizen en zorginstellingen. 
 • Medische educatie en training: kennis en diensten rond educatie, opleidingen, trainingen, consultancy en advisering voor het optimaliseren van de zorgcapaciteit. 
 • Gezondheidsfinanciering: kennis en diensten rond financiering, verzekeringen en beleid in de zorg. 

Programma

Tijdens deze missie bezoekt u verschillende bedrijven, kennisinstellingen en ziekenhuizen in Nairobi en Kisumu. Deelnemers doen mee aan netwerkbijeenkomsten, zoals een receptie of handelsdiner. Een lokale matchmaker plant 5 tot 10 individuele matchmakingafspraken in. 

De komende periode vullen wij het programma verder in. Hierbij houden wij rekening met specifieke wensen van de deelnemers.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie. De uiterste aanmelddatum is 30 september 2022.

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf voor 2 personen. De prijs is inclusief deelname aan de collectieve programmaonderdelen en collectief lokaal vervoer. De reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. 

Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee met deze missie. Per bedrijf kan maximaal 1 persoon deelnemen. Afhankelijk van eventuele (lokale) COVID-restricties kan het maximum aantal deelnemers wijzigen.

Informatiebijeenkomst

Vlak voor de missie organiseren wij een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over het programma, de doelen en de voorgenomen resultaten van de missie. De precieze datum en locatie van deze informatiebijeenkomst zijn nog niet bekend. Wij houden u op de hoogte. 

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert de handelsmissie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Kenia. RVO ontwikkelt het programma in samenwerking met Taskforce Healthcare en Africa Health Business.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.

COVID-19-clausule

De organisatie neemt 6 tot 8 weken van tevoren een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie, op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in Kenia geldende inreis-regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Uiteraard worden dan ook geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Meer weten?

Heeft u algemene vragen over deze handelsmissie, neem dan contact op met:

Alwin Quispel, Business Development Coach RVO
E: alwin [dot] quispel [at] rvo [dot] nl

In opdracht van:

 • Ministerie van Buitenlandse Zaken

Startdatum
Einddatum
Locatie

Kenia