Nieuws

Terugkijken: Webinars Internationalisering

Wil je meer weten over internationaal zakendoen? Bekijk de webinars van onze GO4EXPORT-partner, Kennispoort Regio Zwolle over internationalisering onderstaand terug. Je vindt hier webinars over de volgende thema’s:

 • Zakendoen met de Verenigde Staten
 • Internationaal zakendoen
 • Zakendoen met Scandinavië
 • Zakendoen met Duitsland

  Webinar ‘Zakendoen met de Verenigde Staten’

  Hoe gaat zakendoen in de Verenigde Staten er in de toekomst uitzien? De VS is een ontzettend groot land dat constant in verandering is. Daarnaast zijn de verschillen per staat groot. Hoe kun je hier als ondernemer mee omgaan? Waar liggen de kansen en waar moet je rekening mee houden? Kortom: de hoogste tijd om je bij te praten over zakendoen in de Verenigde Staten. De webinar is opgenomen op woensdag 24 maart.

  Webinar ‘Internationaal zakendoen’

  Op woensdag 24 januari 2021 deelden experts hun kennis over internationaal zakendoen in een webinar. Hoe gaat zakendoen met andere landen er in de toekomst uitzien? Hoe vergroot je exportkansen? En hoe krijg je meer zekerheid over de bijbehorende verplichtingen, leveringen en betalingen? Internationaal zakendoen biedt veel mogelijkheden, maar het is belangrijk om ook de risico’s goed in beeld te brengen. Kortom: de hoogste tijd om je bij te praten over internationaal zakendoen.

  Webinar ‘Zakendoen met Scandinavië’

  Op woensdag 28 oktober 2020 deelden experts hun kennis over zakendoen in Scandinavië in een webinar. We namen de zakelijke cultuur van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken onder de loep. Bekijk de webinar hier terug en ontvang de belangrijkste ins en outs over deze Noord-Europese landen.

  Webinar ‘Zakendoen met Duitsland’

  De gedachte alleen al prikkelt: waarom niet de Duitse markt veroveren? Een markt met 82 miljoen mogelijke klanten en een goed draaiende Duitse economie (ook tijdens de coronacrisis). Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar marktuitbreiding of marktoptimalisering. Maar hoe ontsluit en bewerk je de Duitse markt succesvol? Met een handelsagent, een vertegenwoordiger of een eigen Duitse vestiging? Juist nu is het een uitstekende tijd om dit onder de loep te nemen. Daarom was er op woensdag 23 september 2020 een webinar over zakendoen met Duitsland.

  Bron: Kennispoort Regio Zwolle, partner GO4EXPORT