Nieuws

Terugblik Japan Business Week

Japan is een interessante markt voor Nederlandse bedrijven. Niet in de laatste plaats door de ondertekening van het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan, de zogeheten Economische Partnerschapsovereenkomst (EPA). Mede daarom organiseerde de RVO van 4 tot 7 februari de tweede editie van de Japan Business Week. Vanuit het GO4EXPORT-programma organiseerde Oost NL de Hengelose editie op het High Tech Systems Park, met een focus op HTSM en Food.

japan business days

Paul Zwetsloot, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Tokio en Evert Jan Krajenbrink, hoofd van de landbouwraad van de Nederlandse Ambassade in Tokio gaven hun blik op kansen in Japan vanuit het oogpunt van de ambassade. In verschillende sessies konden ondernemers in gesprek over hordes en mogelijkheden als het gaat om handel met Japanse partners.

Voorafgaand aan de Japan Business Day in Hengelo organiseerde Oost NL een bijeenkomst over de mogelijkheden voor ondernemers in de sectoren AI en Robotica in Japan. In die sectoren liggen kansen voor Nederlandse bedrijven die creatieve en slimme oplossingen hebben voor het tekort aan arbeidskrachten in Japan. In dat kader werd ook een bezoek gebracht aan het Robotics and Mechatronics Lab van de Universiteit Twente.

GO4EXPORT wil in het najaar van 2019 een handelsmissie naar Japan organiseren. Wil u daar meer over weten? Neem dan contact op met Belqis Askaryar, via belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl.

Bekijk hieronder de foto’s van de de Japan Business Week in Hengelo en de rondleiding bij het Robotics and Mechatronics Lab van de Universiteit Twente, gemaakt door Renée Binnenmars.