Header

Economische missie halfgeleiderindustrie en fotonica naar de Verenigde Staten en Canada

Bent u internationaal actief in de halfgeleiderindustrie of in fotonica? En bent u benieuwd naar uw zakelijke kansen in de Verenigde Staten en/ of Canada? Of wilt u daar het innovatie-ecosysteem verkennen? Meld u dan aan voor deze economische missie naar Connecticut, New York State en Ontario.

Deze missie is voor een deel in het bijzijn van een of meer bewindspersonen. 

Ook is er in het programma van de missie voor een aantal bedrijven een korte ontmoeting voorzien met Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Maxima, die in diezelfde periode een bezoek brengen aan New York State.

Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, sluit aan bij een paar onderdelen van het missieprogramma. Marc Hendrikse, boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM), is zakelijk missieleider.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor in Nederland gevestigde start-ups, scale-ups, het mkb, multinationals en kennisinstellingen die actief zijn in: 

 • apparatuur om halfgeleiders te produceren;
 • geïntegreerde fotonica; 
 • chipontwerp (met speciale aandacht voor toepassingen van kunstmatige intelligentie);
 • geavanceerde verpakkingen.

Diversiteit binnen een missiedelegatie is belangrijk om in de Verenigde Staten en Canada resultaten te boeken. Wij stellen daarom graag een delegatie samen met deelnemers die verschillen in gender, afkomst en leeftijd. En die voor verschillende typen bedrijven en kennisinstellingen werken. Dit alles kan meewegen bij de selectie van deelnemers.

Bent u een ondernemende vrouw met internationale ambities? De overheid zet zich in voor meer diversiteit en moedigt daarom ook specifiek vrouwelijke ondernemers aan om internationaal te ondernemen. Dat doet zij via de campagne Groei over GrenzenBedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller. Door mee te gaan met deze missie breidt u uw netwerk uit en vergroot u uw internationale kansen. 

Waarom deelnemen? 

Tijdens deze missie onderzoeken wij de mogelijkheden voor meer samenwerking op het gebied van handel, investeringen en innovatie. Ook krijgt u tijd om te netwerken. 

 • De staten New York en Connecticut zijn belangrijke partijen bij onderzoek, ontwerp en fabricage van halfgeleiders. Zij hebben veel geïnvesteerd in hun innovatieve ecosysteem.
 • De Canadese staat Ontario grenst aan deze staten. Ontario is wereldwijd een voorbeeld in onderzoek naar halfgeleiders en fotonica. In de Canadese stad Toronto groeit de start-up-industrie hard.

Door aan deze missie deel te nemen kunt u in korte tijd: 

 • inzicht krijgen in het lokale ecosysteem;
 • uw marktkansen en mogelijkheden voor samenwerking onderzoeken;
 • nieuwe zakenpartners ontmoeten en/of bestaande contacten verbeteren;
 • uw netwerk groter maken en kennis uitwisselen;
 • in contact komen met Amerikaanse en Canadese overheden;
 • uw naamsbekendheid groter maken en uzelf laten zien als belangrijke speler.

Ook kunt u bijvoorbeeld contracten, een intentieverklaring of 'Memorandum of Understanding' ondertekenen in het bijzijn van een bewindspersoon. Dat geeft extra zichtbaarheid aan uw investering of project. 

Marktkansen voor halfgeleiderindustrie en fotonica

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen kunnen meer samenwerken met partijen in Wilton, Albany, Rochester en de Canadese regio Toronto. Er zijn vooral kansen bij de ontwikkeling van halfgeleiders en fotonica.

Tijdens de missie onderzoeken wij mogelijkheden voor samenwerking in deze regio's. Wij moedigen ook Canadese en Amerikaanse bedrijven aan om in Nederland te ondernemen.

Voor meer informatie en het conceptprogramma, verwijzen wij u naar de website van RVO: Economische missie halfgeleiderindustrie en fotonica naar de Verenigde Staten en Canada (rvo.nl)

Aanmelden kan tot uiterlijk 21 april 2024.

Startdatum
Einddatum
Locatie

Verenigde Staten en Canada