Nieuws

Interesse-peiling: handel & innovatiereis naar Singapore en Australië?

Interesse-peiling: Welke ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers zijn geïnteresseerd in een handel & innovatiereis naar Singapore en Australië? Voor deze vraag hebben wij een zeer korte interessepeiling opgesteld. Bent u actief in de sector Food en Tech? Vul dan de peiling in: 

> Link naar de peiling

peiling

Wanneer: week 46, 9-13 november 2020 (vanzelfsprekend onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom het coronavirus)

Sector: Food & Tech

Doel: Bestaande relaties verdiepen en nieuwe contacten leggen

Kansen voor Food

Food thema’s die actueel zijn in Singapore en in Australië: circulaire economie, plantaardige eiwitalternatieven en agtech. In de landbouw is de cross-over met Circulaire Economie veelbelovend: d.w.z. technologieën voor het maken van nieuwe voedingsmiddelen door gebruik te maken van afval. Daarnaast belooft technologie een betere productiviteit, kwaliteit en opbrengst, een grotere duurzaamheid, minder verspilling en de mogelijkheid voor boeren om betere beslissingen te nemen. Automatisering, kunstmatige intelligentie, drones, big data en cloud analytics bieden de kans om de beheersing van de landbouw in Singapore en Australië te bevorderen.

De plantaardige eiwitalternatieven voor traditionele vleesproducten staan in het middelpunt van de belangstelling in zowel Singapore als in Australië. Zo wordt verwacht dat de sterke vraag naar alternatieve eiwitten zal aanhouden, met een toenemende voorkeur van de consument voor duurzame en ethische voeding.

De goede reputatie van de Nederlandse Foodtech -sector én de toenemende vraag naar innovatieve producten bieden kansen voor Nederlandse ondernemers.

Contact

Het programma zal bestaan uit het deelnemen aan het SWITCH – Singapore Week of Innovation & Technology congres, alsmede netwerkevenementen en bedrijfsbezoeken in Australië. 

Neem contact op met Belqis Askaryar (belqis [dot] askaryar [at] oostnl [dot] nl) om je interesse, zonder deelnameverplichting, aan te geven. Bij voldoende interesse ontwikkelen we, samen met de ondernemers en onderzoekers, het programma voor een innovatie en handelsreis.