Agenda

Wat zijn de verwachtingen voor de Nederlandse Export in 2019?

Het onderzoek Trends in Export is een gezamenlijk initiatief van Fenedex en Atradius dat sinds 1998 jaarlijks wordt uitgevoerd onder 4.000 exporteurs. Dit jaar brengt het onderzoek voor de 21ste keer de trends, ontwikkelingen en verwachtingen van de Nederlandse exporteurs in kaart.

Elk jaar worden de deelnemers aan Trends in Export gevraagd naar hun groeiverwachting voor het komende jaar en elk jaar opnieuw blijkt dat de ‘voorspellingen’ die onze exporteurs doen zo goed uitkomen dat het onderzoek steeds meer beschouwd kan worden als een barometer voor het Nederlandse exportklimaat.

Over veel ontwikkelingen hebben de exporteurs zich door de jaren heen uitgesproken: de Azië crisis, de invoering van de euro, krapte op de arbeidsmarkt, de opkomst van het internet, de groei van nieuwe exportmarkten etc.

Op 3 april wordt het rapport officieel aangeboden en op 18 april organiseert het World Trade Center Twente een bijeenkomst waar door EVOFenedex en Atradius de belangrijkste exporttrends zullen worden gepresenteerd.

Startdatum
Einddatum
Locatie

World Trade Center Twente, Industrieplein 2, Hengelo