Agenda

Economische missie cybersecurity naar RSA Conference in San Francisco

Bent u actief op het gebied van cybersecurity en wilt u graag de technologiesector en het bedrijfsleven in de Verenigde Staten leren kennen? Ga dan van 23 tot en met 28 februari 2020 mee met de economische missie naar de RSA Conference in San Francisco.

Deze missie staat onder leiding van Peter Potman, plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

RSA Conference

De RSA Conference is met meer dan 50.000 bezoekers een van de grootste cybersecurityconferenties ter wereld. Alle belangrijke spelers op het gebied van IT-veiligheid komen naar deze conferentie.

De Verenigde Staten (VS) zijn leidend wat betreft overheids- en bedrijfsinvesteringen in cybersecurity. Driekwart van de wereldwijde (R&D) investeringen worden in de VS gedaan. 1 op de 3 Amerikaanse cybersecuritybedrijven bevindt zich in Californië.

Voor wie

De missie staat open voor Nederlandse bedrijven, overheden, universiteiten en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van cybersecurity, en een focus hebben op de VS. Om in te spelen op de kansen in dit land ligt de focus van deze missie op het thema 'smart & secure infrastructures'.

Doelen van deze missie:

 • Het in beeld brengen van uw kansen in de VS;
 • U in contact brengen met een nieuw netwerk van internationale cybersecurity-organisaties en -bedrijven;
 • Het Nederlandse cyberecosysteem presenteren bij verschillende evenementen en gelegenheden;
 • Verkennen van de laatste stand in de technologie en kennisopbouw;
 • Ontwikkelen van een gezamenlijke meerjarenstrategie voor de VS.

Programma en activiteiten

Het programma van de missie start op 23 februari en eindigt op 28 februari.

Tijdens de missie maakt u kennis met de cybersecuritysector in de VS. Bezoeken aan RSA Conference en toongevende organisaties helpen u om snel een beeld te krijgen van de laatste ontwikkelingen in deze sector.

Daarnaast biedt het programma u de mogelijkheid om contacten te leggen met voor u relevante besluitmakers, stakeholders en potentiële zakenpartners.

Programmaonderdelen en diensten

 • Deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, zoals bezoeken aan bedrijven, kennisinstellingen, overheidsorganisaties en overige relevante organisaties op het gebied van cybersecurity;
 • Elke deelnemer krijgt een EXPO Plus-pas die toegang geeft tot de RSA Conference. Lees meer over de verschillende passen en prijzen. Wilt u een ander type pas, zoals full conference, dan moet u dit zelf regelen;
 • Toegang tot RSA side-events;
 • Ontmoetingen met experts en rondetafelsessies;
 • Netwerkevenementen zoals een netwerkborrel op de Holland Lounge en een netwerkreceptie bij het Nederlandse consulaat-generaal;
 • Collectief lokaal vervoer;
 • Lokale ondersteuning door de organisatie tijdens uw verblijf.

Bekijk het voorlopige missieprogramma.

Deelname Holland IT Security House

Tijdens de RSA Conference is er een gezamenlijke stand: het Holland IT Security House. Bedrijven kunnen daar een eigen posterdesk hebben. Dat biedt mogelijkheden tot exposure. Deelnemers aan de economische missie kunnen hier ook aan deelnemen. Let op: hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Lees meer over deelname aan deze stand, of neem contact op met:

Isabel Barnhoorn, Innovation Quarter
T: +316 1071 5541
E: isabel [dot] barnhoorn [at] innovationquarter [dot] nl

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan deze missie. Dit kan tot en met maandag 23 december.

Deelname

Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf). Dat is inclusief deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst.

Reis- en verblijfkosten en eventuele andere kosten die u maakt (bijvoorbeeld voor tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen. U kunt hiervan gebruikmaken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over deze economische missie? Neem dan contact op met:

Wouter Roelofs, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
Senior adviseur Internationaal
E: wouter [dot] roelofs [at] rvo [dot] nl

Jim van der Zwan, RVO.nl
Projectmanager missies
E: jim [dot] vanderzwan [at] rvo [dot] nl

Voor vragen over het Holland IT Security House neemt u contact op met:

Isabel Barnhoorn, Innovation Quarter
Projectmanager Internationalisatie
E: isabel [dot] barnhoorn [at] innovationquarter [dot] nl

Organisatie

RVO.nl organiseert deze economische missie in nauwe samenwerking met het consulaat-generaal in San Francisco. De organisatie van het Holland IT Security House is in handen van The Hague Security Delta, RVO.nl, Innovation Quarter.

Startdatum
Einddatum
Locatie

San Francisco, Verenigde Staten van Amerika