Nieuws

Challenge Day geeft studenten en bedrijven frisse energie

Saxion Hogeschool organiseerde op 16 maart 2018. voor de derde keer de Challenge Day in Enschede voor studenten van Saxion, Windesheim en de Universiteit Twente, sinds vorig jaar onder de vlag van GO4EXPORT. Op die dag stortten 44 studenten van 18 nationaliteiten en zeker 12 opleidingen zich op concrete businesscases van bedrijven vanuit een internationale invalshoek.

Challange Day

Nieuw was de Meet and Greet waarbij bedrijven zich aan studenten presenteerden. De eerste test was kleinschalig, maar liet al wel potentie zien, zegt Nicole Scheffer van Saxion. “Op de Challenge Day ontmoeten bedrijven gemotiveerde studenten. Voor hen een mooi moment om een concrete invulling te zoeken voor een stage of afstudeeropdracht.”

Die vonk sprong ook deze editie weer over. “Voor studenten is het supermooi om echt met bedrijven samen te werken. Realistischer wordt het niet.” Ook de ondernemers zijn enthousiast, zegt ze. “Juist omdat studenten op deze dag buiten de kaders van hun studie mogen werken, kunnen ze een heel frisse blik werpen op uitdagingen uit de praktijk. Het is echt een dag waarop studenten even kunnen knallen.”

Het is een heel intensieve dag en dat leverde de afgelopen edities al diverse mooie samenwerkingen op tussen studenten en bedrijven, vertelt Scheffer. “Sommige studenten konden bedrijven om advies vragen bij hun schoolopdracht, en voor anderen leverde het een stageplek of zelfs een eerste baan op. Het is frisse energie voor beide partijen.”

Blockchain

Scheffer kijkt nu al uit naar de Challenge Day van volgend jaar. “Dan gaan we de test met de Meet and Greet uitbreiden en willen we nog nadrukkelijker aansluiten bij trends die bij bedrijven leven. Denk daarbij aan technische ontwikkelingen zoals de blockchain.”