Vakmedia & Branche-organisaties

Vakmedia:

Der Handel
Der Handel is het vakblad voor detailhandelsbedrijven en richt zich vooral op de middenstand. Het tijdschrift verschijnt een keer per maand en wordt uitgegeven door het DFV-

https://www.dfv.de/portfolio/medien/Der-Handel-70

 


Etailment – – Das Digital Commerce Magazin von Der Handel
Etailment is een digitale publicatie en onderdeel van het vakblad „Der Handel”. Dit online magazine biedt actuele informatie over E-Commerce.

https://etailment.de/

 


Food-Monitor
Food Monitor is een internetportaal met informatiediensten over voedsel. De informatie is afkomstig van bijna 1500 nationale en internationale websites en biedt ook de mogelijkheid naar bepaalde onderwerpen te zoeken.

www.food-monitor.de

 


Lebensmittelverarbeitung-online.de
Op de website Lebensmittelverarbeitung.de vindt u onder de rubriek Branchennews alle actualiteiten over de Duitse voedselindustrie (voedselverwerking, -productie en productie van dranken).

https://www.lebensmittelverarbeitung-online.de/branchennews

 


Lebensmittelzeitung
De Lebensmittelzeitung wordt uitgegeven door het Deutsche Fachverlag in Frankfurt/Main en is het meest toonaangevende vakblad in Duitsland voor de voedingsmiddelenindustrie en de -retail. Op de website zijn veel actuele headlines te vinden. Om de artikelen te kunnen lezen is een abonnement nodig. De krant verschijnt wekelijks en kan ook digitaal geabonneerd worden.

https://www.lebensmittelzeitung.net/

 


Lebensmittel Praxis
Lebensmittel Praxis is eveneens een vaktijdschrift voor de levensmiddelen branche, in het bijzonder de retail en producenten van levensmiddelen. Het verschijnt 20 keer per jaar in het LPV Verlag en kan worden geabonneerd. Dit blad legt meer nadruk op nieuws uit de retail, maar heeft recent de industrie-rubriek versterkt.

https://lebensmittelpraxis.de/

 Branche-organisaties:

QS
Het voedselveiligheidssysteem QS is van toepassing op vlees, vleeswaren en AGF. Het QS-kenmerk op de verpakking laat aan de eindconsument zien, dat het product aan de criteria van dit systeem voldoet. QS werd in 2001 in het leven werd geroepen door verschillende brancheorganisaties van veehouders, vleesverwerkende bedrijven en detailhandel.

https://www.q-s.de/

 


Bund für Lebensmittelrecht und Lebensmittelkunde (BLL)
BLL is een overkoepelende brancheorganisatie die de hele voedselketen omvat. Hier vindt u alles over Duitse voedselwetgeving en –wetenschap te maken heeft, zoals onder andere hygiëne van levensmiddelen, etikettering, voedingswaardes en gezondheidsclaims, gen-techniek, toegevoegde stoffen, voedselveiligheid of voedingssupplementen

https://www.bll.de