Werk maken van innovatie binnen je bedrijf?

Dan mag je de Twentse Week van Innovatie niet missen!

In de week van 18-23 juni organiseert Novel-T samen met diverse partners uit het innovatieveld de Twentse Week van Innovatie. We hebben een bomvol programma met inspiratie, kennisdeling en netwerken. Zoals: hoe werk je samen met start-ups, funding van je innovatie, bouwen aan je eigen Fabriek van de Toekomst, aan de slag met Blockchain en fotonica en onbemande systemen, enzovoorts! Mis deze kans niet en meld je nu aan voor een van de sessies: twi18.novelt.com/programma

 

Maandag 18 juni:

Masterclasses en workshops op High Tech Systems Park Hengelo
Volg de masterclass “Open Innovatie” van Marcel Bogers, waar hij je meeneemt in de wereld van innoveren 4.0: met de deuren wagenwijd open! Gilles Meijer van Golden Egg Check deelt in zijn masterclass de do’s en don’ts op samenwerken met start-ups. Beide masterclasses vinden plaats in het splinternieuwe gebouw N op High Tech Systems Park in Hengelo.

Workshopmiddag
In de middag zijn er diverse ‘aan de slag’-sessies. Verken de bestaande innovatietrajecten en projecten die passen bij je innovatie. Zoals de mogelijkheden van bionica en de samenwerking met Duitse bedrijven op innovatie.
Ontdek wat de financieringsmogelijkheden zijn voor je innovatie en of je innovatie ‘investeringsrijp’ is.
Ontwerp je eigen ‘fabriek van de toekomst’ waar je voor jezelf een visie creëert hoe je omgaat met alle nieuwe technologieën als big data, blockchain en robots.
Science Shop Twente, onderdeel van Novel-T, vertelt je over hoe je tijdelijk studenten ‘in huis haalt’ om je innovatie een stap verder te brengen.

Alle aan de slag sessies.

Workshop Launching customer zoekt Innovatie
Provincie Overijssel en HMO bieden zich aan als launching customers voor innovatieve oplossingen! Zij bieden ruimte hiervoor binnen diverse projecten uit het nieuwe Actieprogramma (zeer binnenkort beschikbaar). Het gaat dan om de thema’s slimme mobiliteit, gezonde en veilige leefomgeving, betaalbaar natuurbeheer en aantrekkelijke werklocaties door energiebesparing en -opslag, flexibel, circulair en klimaat adaptief bouwen en ontwikkelen van slimme gebouwen.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen tijdens de workshop “Launching Customer zoekt innovatie” in gesprek met provincie en HMO.


Dinsdag 19 juni:

In het teken van fotonica en onbemande systemen

De kansen en mogelijkheden van fotonica
Op de dinsdag, tijdens het Photonics Event op Kennispark geeft Arne Leinse, commercieel manager van Lionix een verdiepingssessie op de kansen van fotonica voor MKB-bedrijven in de regio.

Onbemande systemen
Op dinsdagmiddag organiseert Space53 op Technology Base een sessie over de kansen van onbemande systemen. Nico Nijenhuis vertelt over zijn ervaringen bij Clear Flight Solutions en deelt zijn visie op de ontwikkeling van onbemande systemen. Vervolgens vindt verdieping plaats op de thema’s Veiligheid’, ‘Landbouw’, ‘Inspectie en Onderhoud’ en ‘Vrachtvervoer’. Aan deze breakoutsessies doen zowel ondernemers als kennisinstellingen mee.

 

Woensdag 20 juni:

Innovatie-ervaringen uitwisselen bij Drukwerkdeal
Inclusief een kijkje in de keuken van Drukwerkdeal in Deventer. Het programma wordt je aangeboden door IKT.

 

Donderdag 21 juni:

Over succesvol innoveren op diverse thema’s
Donderdagochtend staan er twee workshops op het programma. Zoals de sessie over Innovatie en Frustratie in de Zorg, waar het vraagstuk centraal staat hoe je de zorgsector (en specifiek de opdrachtgevers) klaarstoomt voor je disruptieve innovatie.
Ervaar de kansen en leer van de ervaringen van Jeroen van de Lagemaat (NDIX) in het opzetten van ICT Carrière Tracks Twente. Tijdens de workshop ga je aan de slag met hoe je talent aan kunt aantrekken en behouden voor jouw onderneming.

Innovatielezing ASML topman Peter Wennink tijdens de Entrepreneurial Day van de UT
ASML is tot op de dag van vandaag bij uitstek een succesvol pionier. Keer op keer moet het bedrijf het schijnbaar onmogelijke doen om concurrerend te blijven op het gebied van halfgeleider chips. In zijn keynote tijdens de Entrepreneurial Day van de Universiteit Twente deelt Peter Wennink zijn visie op de afgestudeerde van de toekomst en de samenwerking tussen universiteiten en bedrijven.

Kennissessie over cybersecurity bij Global Electronics in Haaksbergen
Door toenemende digitalisering krijgen steeds meer bedrijven ermee te maken: cybercriminelen. Bescherming is niet alleen voor individuele bedrijven van belang. Zaak is per keten goed de zaken op elkaar af te stemmen, waardoor een krachtige propositie en samenwerking ontstaat. Novel-T en verschillende partners zetten momenteel een regionaal Digital Trust Centre op waar ondernemers terecht kunnen met vraagstukken rondom cybersecurity. De sessie Cybersecurity vindt plaats bij Global Electronics in Haaksbergen.

 

Vrijdag 22 juni:

Verdieping op nieuwe technologieën
Wat zijn de mogelijkheden en kansen van nieuwe technologieën als Internet of Things, virtual reality en blockchain voor je onderneming? Ondernemers uit de praktijk vertellen je erover tijdens de verdiepingssessies op vrijdagochtend 22 juni.

Alle verdiepingssessies.

 

Zaterdag 23 juni:

Rondleidingen tijdens Open Huis Universiteit Twente
Ontdek tijdens het Open Huis wat er binnen de Universiteit Twente gebeurt en hoe je daar van kan profiteren. Student-medewerkers van Novel-T geven rondleidingen op maat aan geïnteresseerde ondernemers.