Terugblik India Business Days 2018

Samen met de RVO organiseerden GO4EXPORT partners Oost NL en Trade Office Zwolle op 11 december de Zwolse editie van de India Business Days 2018. Over de kansen voor Nederlandse ondernemers in een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Michiel Bierkens, Hoofd Economie Nederlandse ambassade New Delhi, gaf met zijn collega’s Siebe Schuur, Freek Jan Frerichs en Caroline Rietveld waardevolle informatie over de actuele ontwikkelingen in India en de kansen voor Nederlandse ondernemers.

 

Workshops

Want kansen zijn er genoeg in India. Bijvoorbeeld in de landbouw: Met een snelgroeiende middenklasse, afnemend landbouwareaal en uitdagingen door klimaatsverandering, heeft India een toenemende behoefte aan ‘smart and high density farming’. 

Maar ook in de watertechnologie liggen grote uitdagingen op het gebied van stedelijk drinkwater en industrieel afvalwater. Welke kansen biedt dit en hoe kan het Nederlandse bedrijfsleven deze kansen verzilveren? Water is in India een schaarse grondstof. Daarom richt de Indiase overheid zich op waterbesparing en het eerlijk verdelen van water. Nederlandse bedrijven die zich daarmee bezighouden, hebben een grote afzetmarkt in India.

Bij een sessie over waste management vertelde Caroline Rietveld, Nederlands Consulaat Mumbai over onder andere de Nederlandse inzet, successen, afvalstromen en voor India benodigde technologie

In rondetafelgesprekken werd op deze thema’s ingegaan, waarbij ook ondernemers hun ervaringen deelden over zaken doen in India. Daarnaast was er ruimte voor één-op-één gesprekken. Vanuit het GO4EXPORT-programma worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd om ondernemers in te lichten over verschillende landen.
Bekijk de agenda voor het actuele overzicht: https://go4export.nl/trade-agenda/ 

 

Hieronder een foto-impressie van de India Business Days 2018 in Zwolle.