Terugblik Business Week USA & Canada

Van 27 tot en met 29 november hadden ondernemers de mogelijkheid om tijdens Business Week USA & Canada kansen te verkennen die deze landen aan bedrijven kunnen bieden. Pim van den Berg, gedeputeerde van de provincie Utrecht, opende de Business Week USA & Canada, samen met Friso Smit, new business development manager van Utrecht Science Park.

Ondernemers konden een-op-een-gesprekken aanvragen met een economisch medewerker van het ambassadenetwerk vanuit USA & Canada, RvO adviseur, een ervaringsdeskundige of een regionale business developer.

Na een plenair programma waarin actuele ontwikkelingen, trends en kansen voor Nederlandse bedrijven in de Noord-Amerikaanse markt aan bod kwamen, verdeelden de aanwezigen zich in twee rondetafelsessies. Deze richtten zich op de sectoren E-health en Medische Technologie. Tijdens deze sessies, geleid door ervaringsdeskundigen, kregen ondernemers de kans om in gesprek te gaan over actuele thema’s. Daarnaast was er volop gelegenheid om het zakelijke netwerk uit te breiden.

De bijeenkomst op het Utrecht Science Park was in het kader van de Business Week USA & Canada, ook in Helmond en Rotterdam waren bijeenkomsten. De Business Week is er voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in succes op de Noord-Amerikaanse markt. De Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RvO) organiseert de Business Week USA & Canada in samenwerking met regionale partners. Oost NL, programmamanager van GO4EXPORT, organiseerde de sessie in Utrecht op 28 november samen met Economic Board Utrecht (EBU), Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en Rotterdam Partners (RP).

Voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de innovatieve gezondheidszorg liggen er veel kansen in Noord-Amerika. In dat kader organiseert Oost NL vanuit het GO4EXPORT-programma in 2019 een handelsmissie naar de VS en Canada op het gebied van revalidatie.

De onderstaande foto’s zijn gemaakt door Renée Binnenmars