Japan Business Week

Exporteert u goederen of diensten naar Japan? Wilt u meer weten over nieuwe ontwikkelingen in Japan? Kom dan begin februari naar de 2e editie van de Japan Business Week, hét evenement voor ondernemers die succesvol willen opereren op de Japanse markt. Van 4 tot en met 7 februari kunt u zich volop verdiepen in de Japanse markt door middel van inhoudelijke presentaties en praktische tips van ervaringsdeskundigen, rondetafelgesprekken over actuele thema’s en een-op-een-gesprekken. Daarnaast is er volop gelegenheid om uw zakelijke netwerk uit te breiden. 

 

Vrijhandelsverdrag, economische groei en de Olympische spelen

Japan staat op dit moment volop in de belangstelling. Niet alleen vanwege de Olympische Spelen in 2020, maar ook vanwege de groeiende Japanse economie. ‘Abenomics’ – een naam die te danken is aan de huidige premier Abe – werpt al enkele jaren zijn vruchten af. Daarnaast treedt begin 2019 het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan in werking, de zogeheten Economische Partnerschapsovereenkomst (EPA). Dankzij de EPA wordt handeldrijven met Japan, de derde economie van de wereld, binnenkort eenvoudiger en goedkoper.

 

Programma Japan Business Week op 6 februari in Hengelo

Op het programma in Hengelo staat ondermeer een sessie op het gebied van agrofood. Tijdens deze sessie zal nader worden ingegaan op de specifieke kansen op het gebied van agrofood in Japan. Met als spreker Evert Jan Krajenbrink, hoofd van de landbouwraad van de Nederlandse Ambassade in Tokio.

En er is een sessie over HTSM. Er zal tijdens deze sessie worden ingegaan op de specifieke kansen op het gebied van de HTSM in Japan. Spreker bij deze sessies is Paul Zwetsloot, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Tokio.

Bekijk hier het volledige programma voor de bijeenkomst in Hengelo.

 

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de Japan Business Week zijn naast de business developers van RVO.nl ook de Handelsraad en Landbouwraad uit Japan aanwezig. U kunt tijdens rondetafelsessies ingaan op het zakendoen in hun regio of sectorspecialisatie, met name op het gebied van:

  • Agro-food / Tuinbouw
  • Biobased Economy en circulaire economie
  • High Tech Systemen & Materialen (HTSM)
  • Life Sciences & Health (LSH)
  • Chemie en logistiek

 

Aanmelden en deelname

De Japan Business Week is bedoeld voor ondernemers met ambitie om in Japan te ondernemen. De organisatie streeft ernaar het programma zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op deze doelgroep. Deelname is gratis. Meld u aan vóór 31 januari via onderstaande button. Bij no–show zonder afmelding betaalt u € 75.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Emiel Mulder
Adviseur internationaal ondernemen
E: emiel.mulder@rvo.nl

Save the Date:
4 tot en met 7 februari 2019

Locaties:
4 februari: Rotterdam
5 februari: Venlo
6 februari: Hengelo
7 februari: Den Haag

 

Interesse?