Nieuws over Personalised Food

Kompetenzcluster Ernährungsforschung – enable –
Enable is een cluster voor interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek naar gezonde voeding. Hier worden strategieën ontwikkeld, die mensen in verschillende fases van hun leven helpen, gezonder te eten.

http://www.enable-cluster.de/index.php?id=9

 


Nachwuchsgruppe „Personalisierte Ernährung und E-Health“
Binnen het Enable Cluster doen jonge wetenschappers onderzoek naar Personalised Food en E-Health. Het doel is parameters voor persoonlijke voeding te identificeren en vast te leggen, waarbij de focus op gewichtsmanagement ligt.

http://www.enable-cluster.de/index.php?id=280

 


Mein Ess Coach
De Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE) heeft een App ontwikkeld, die persoonlijk dieetadvies geeft. Via de app Mein Ess-Coach komt iemand met vragen over voedsel in direct contact met een dieet deskundige, die persoonlijk advies geeft.

http://www.mein-ess-coach.de/

 


De Deutsche Gesellschaft für Ernährung is interessant voor bedrijven en organisaties die zich met gepersonaliseerde voeding bezig houden en geïnteresseerd zijn in wetenschappelijke inzichten op dit gebied.
De organisatie werd in 1953 opgericht en houdt zich bezig met alle vragen rondom het thema voeding. De organisatie geeft immateriële steun aan wetenschappelijk onderzoek, informeert door middel van publicaties en bijeenkomsten over nieuwe inzichten en ontwikkelingen op dit gebied.

www.dge.de

 


Vakblad Ernährungs Umschau

https://www.ernaehrungs-umschau.de/

 


Arbeitsgruppe Sporternährung

https://www.dge.de/wir-ueber-uns/arbeitsgruppen/