Over GO4EXPORT

GO4EXPORT ondersteunt Overijsselse en Gelderse ondernemers bij internationaal ondernemen!

GO4EXPORT

Internationaal zakendoen en uw afzetmarkten vergroten? GO4EXPORT ondersteunt Overijsselse en Gelderse ondernemers die succesvol internationaal willen ondernemen!

Export zorgt voor succes bij MKB-bedrijven. Toch ervaren ondernemers hierin nog vaak moeilijkheden. Zo ontbreekt het aan kennis over het land, is het lastig betrouwbare partners te vinden, is het sluiten van deals in het buitenland onbekend terrein en weten MKB’ers vaak niet welke andere regionale bedrijven in hetzelfde land zakendoen.

GO4EXPORT is een project van de provincie Overijssel en de provincie Gelderland, in samenwerking met partners, waaronder Oost NL. Door middel van dit initiatief wil de provincie export binnen het MKB stimuleren om zo de economische groei in de regio te versterken.

Voor wie is GO4EXPORT bedoeld?

Of u nu begint met exporteren of uw inspanningen wilt uitbreiden, GO4EXPORT biedt ondersteuning en hulp aan MKB-bedrijven uit Overijssel en Gelderland die internationaal zaken willen doen!

Waar kunnen wij u mee helpen?

Door middel van infomeren, verbinden en faciliteren wil GO4EXPORT bedrijven ondersteunen bij hun eerste stap naar internationaal zakendoen of hulp bieden bij het uitbreiden van hun export naar het buitenland.

Interesse?

Heeft u ook interesse en behoefte aan ondersteuning van GO4EXPORT? Of wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van GO4EXPORT? We maken graag kennis met u en uw onderneming en zijn u graag van dienst! Neem gerust contact met ons op.

1. Informeren en verbinden

Webportal

GO4EXPORT heeft een eigen webportal waar u inzicht krijgt in lokale, provinciale en nationale initiatieven voor exportbevordering. Verder wordt u geïnformeerd over evenementen en activiteiten die GO4EXPORT in samenwerking met haar partners organiseert en kunt u in contact komen met andere ondernemers.

Handelstafels

Daarnaast worden er zogenoemde handelstafels met afwisselende thema’s georganiseerd, zoals het evenement Stairs2Ambition. Hier kunt u kennismaken met andere ondernemers.

Evenementen & Follow-ups

Een andere manier om u voor te bereiden op export is middels een jaarlijks terugkerend evenement met een specifiek thema. Doel van deze dag is verdieping in een bepaald thema en kennismaking en ervaring uitwisselen met andere ondernemers.
Door follow-ups te geven aan evenementen, wil GO4EXPORT ondernemers in contact brengen met buitenlandse partners. Voor deze dagen wordt gekeken waar specifiek behoefte aan is en waar kansen voor u liggen.

Voorbeeld: Terugblik Industriedag 2017

2. Faciliteren

Handelsmissies

GO4EXPORT begeleidt u in de voorbereiding op beursbezoeken, beursdeelnames en handelsreizen zodat u snel internationale contacten legt om export tot stand te brengen of uit te breiden. Per jaar worden er voor u drie economische missies georganiseerd!

Voorbeelden: Revalidatiereis Noord-Amerika en Agroshow Polen

E-commerce

Wilt u online groeien in het buitenland? GO4EXPORT kan u helpen bij export door e-commerce. Voor de handel tussen bedrijven biedt e-commerce veel exportkansen. Door middel van een quickscan GO4EXPORT uw internationale kansen in beeld brengen op het gebied van business2business e-commerce. Met informatie uit de quickscan kunt u gespecialiseerde en internationale bureaus inschakelen, kunt u direct verbeteringen doorvoeren en/of een e-commerce businessplan maken. Daarnaast krijgt u ondersteuning bij de verdere inrichting en implementatie van e-commerce in uw eigen organisatie.

Internationalisering

U kunt ook GO4EXPORT studenten inschakelen als u specifieke onderzoeksvragen heeft op het gebied van internationalisering. Voorbeelden waarmee we u hier van dienst kunnen zijn, zijn kleine opdrachten, kortlopende onderzoeken of internationale onderzoeksopdrachten waarna inmiddels afgestudeerde studenten als trainee met hun bevindingen aan de slag gaan binnen uw onderneming.

Voorbeeld: MKB en Onderwijs

Handelspartners

Zeker ook ons buurland is een heel belangrijke handelspartner waar voor ondernemingen veel kansen liggen. Om deze kansen te benutten kunt u deelnemen aan ondernemersreizen naar Duitsland, met name gericht op de HTSM-sector.
Ook China is een land waar GO4EXPORT zich op richt. We bieden u graag hulp bij de opzet, ontwikkeling en verdere uitvoer en uitbouw van uw activiteiten op de Chinese markt.

Voorbeeld: Semicon, Hannover

Regionale samenwerking

GO4EXPORT is een project van de provincie Overijssel en de provincie Gelderland om internationalisering te ondersteunen en export te versterken.

De kracht van het programma is dat de leadpartner Oost NL ondernemers ondersteunt bij internationale activiteiten in nauwe samenwerking met haar partners VNO-NCW Midden (in afstemming met MKB Midden, Metaalunie, FME), Saxion Hogeschool (in samenwerking met Windesheim en Universiteit Twente), MKB-Deventer, Verenigde Maakindustrie Oost (VMO), World Trade Center Twente, Trade Office Zwolle en Novel-T. GO4EXPORT sluit met haar activiteiten aan bij de bestaande basisinfrastructuur voor ondersteuning van het MKB (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO en KvK).