Nieuws

Waterstof technologie netwerk - GO4EXPORT

Welke organisaties zijn actief in onze regio op het gebied van waterstoftechnologie? Waar in de waardeketens voegen ze waarde toe? Vind ze met een paar klikken. En bezoek onze webinar The power of H2 Cross-border cooperation Netherlands - Germany. Onze GO4EXPORT-partner Kiemt maakt inzichtelijk welke waterstof initiatieven zich in Oost-Nederland ontwikkelen.

Waterstofcluster Kiemt

Het waterstofcluster, bestaande uit meer dan 30 mkb’s, kennisinstellingen, start- en scale ups, heeft als doel innovaties voor de doorontwikkeling van Gelderland/Oost-Nederland als waterstoftechnologie regio aan te jagen en daarmee de regionale economie te versterken.

Hoe deze inititiatieven zich verhouden tot verschillende kansen? Hiervoor heeft Kiemt een Waterstof kansenkaart ontwikkeld.

Waterstof Kansenkaart

Waterstof kansenkaart

Het gaat om kansen zoals ‘Industrie’, ‘Openbaar vervoer’ en ‘Logistiek’, waarbij waterstof direct lokaal geproduceerd kan worden of toegepast kan worden als vervanging van bijvoorbeeld fossiele brandstof. Deze kaart is continu in ontwikkeling, mochten er kansen of initiatieven ontbreken, laat het ons weten!

Waterstof waardeketens

Welke organisaties uit onze regio houden zich bezig met waterstoftechnologie en waar in de waardeketen voegen zij hun waarde toe? Enkele partners uit ons GO4EXPORT-netwerk, zoals Oost NL, Kiemt en anderen hebben dit in kaart gebracht t.b.v. de 24 partners die samenwerken onder de vlag van Think East Netherlands. Waterstoftechnologie, waar moet je daarbij aan denken als het gaat om Oost-Nederland?

vALUE CHAIN H2 INDUSTRY

Per waardeketen (Hydrogen Industries + Batteries) staan de totale aantallen organisaties in een infographic gerangschikt naar soort activiteit. In een tweede infographic staan voorbeelden van bedrijven gerangschikt naar de verschillende fases in de waardeketens. Tot slot staan alle voor ons bekende organisaties in een aparte spreadsheet met hun contactgegevens. Opdat ze elkaar makkelijk kunnen vinden om samen te werken aan innovaties. En om ons eenduidig internationaal te profileren . Deze value chains zijn te downloaden en te hergebruiken op  de website van Think East Netherlands.

Value Cahin Batteries

Webinar Cross-border partnership NL - Germany

Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken? Schrijf je dan in voor de webinar / Talkshow, op 1 april om 10 uur.

The power of H2 cross-border cooperation

Wilko van Kampen, Enterprise Partner Xintc, enJochem Garthoff, Programmamanager Energietransitie Kiemt zijn de gastheren van deze Talkshow, met de volgende sprekers:

Ralf Weidmann 

Head of Department Regional Development, Municipal Supervision and Economy of the administrative district Münster

Lars Baumgürtel

ZINQ GmbH & Co. KG CEO and vice-president IHK Nord Westfalen

Tijs van Bree

Deputy for the Energy, Environment and Labor Market portfolio, Province of Overijssel

Hans Brouwers

High Tech & Industrie representative Deutschland, Projectmanager NL DU Startups X-Border

Tjardo Derksen

Projectmanager Energietransition Kiemt

Christoph Almering

Managing Director Euregio

Joost Verheijen

Business Development Director Urban Mobility Systems

Marieke Butterhoff

Business Developer H2EAVY project

Philip Hainbach

Head of Energy Policy & Government Affairs at Enapter

De inschrijving verloopt via de website van Kiemt: 

INSCHRIJVEN