Frankrijk

Terugkijken: webinar GO4EXPORT in Frankrijk

In de webinarserie van GO4EXPORT-partner Kennispoort Regio Zwolle over internationaal zakendoen namen we je op woensdag 16 februari 2022 mee naar het land van wijn, kazen en mode: Frankrijk! Maar het is niet alleen een populair vakantieland, ook met onze handel weten we het land steeds beter te vinden. Al jarenlang behoort Frankrijk tot een van onze belangrijkste handelspartners. In handelsvolumes neemt Frankrijk een derde plaats in en staat het voor economische grootmachten als China, de Verenigde Staten en sinds kort het Verenigd Koninkrijk. 

Frank

Maar waar liggen de kansen? Wat zijn de trends? En waar moet je als ondernemer rekening mee houden als je in Frankrijk succesvol wilt zijn? In de webinar komen al deze thema’s aan bod en praten we je bij over zakendoen in Frankrijk.

Programma

Tijdens de webinar deelt Joris Houtman zijn kennis, hij is chief representative van Netherlands Business Support Office (NBSO) in Lyon. Met zijn brede ervaring in internationale handel en kennis van de Franse markt geeft hij je tips.  

Martin Mulder, eigenaar van het familiebedrijf Rinos uit Genemuiden, deelt zijn ervaringen over zakendoen in Frankrijk. Rinos is een bedrijf dat al sinds 1925 bestaat en kokos entreematten en schoonlooptapijt ontwikkelt en produceert. Rinos levert wereldwijd aan groothandels en distributeurs. Zij verspreiden producten onder eigen merk richting kantoren, winkels, hotels, musea, ziekenhuizen en projectinrichters. Daarnaast levert Rinos private labels aan A-merk tapijt labels. De familie bezit naast Rinos sinds 1980 een eigen groothandel in Frankrijk voor de distributie van haar producten. 

In deze webinar leer je alles over trends, ontwikkelingen en de bedrijfscultuur.