Nieuws

Succes voor Waste Treatment Technologies na handelsmissie naar China

Succes voor Nederlands bedrijf Waste Treatment Technologies (WTT) na deelname aan de handelsmissie naar Liaoning in september vorig jaar, mede georganiseerd door Oost NL vanuit het handelsbevorderingsprogramma GO4EXPORT en door NBSO Dalian. WTT sloot onlangs een samenwerkingsovereenkomst met Dalian Huarui Heavy Industry Group (DHHI). DDHI is gespecialiseerd in innovatieve machinebouw. Binnen het thema duurzaamheid en milieu, draagt DDHI oplossingen aan voor afvalverwerking en het opwekken van energie uit afval.

WTT China

WTT is gespecialiseerd in afvalverwerkingsinstallaties, tevens met een focus op duurzaamheid. Deze samenwerking heeft als doel de komende 3 jaar 3 tot 5 gezamenlijke duurzame afvalverwerkingsprojecten in 11 Chinese provincies te realiseren.

China heeft steeds meer water nodig om aan de groeiende vraag van de bevolking te kunnen voldoen. De normen voor schoon drinkwater zijn aangepast aan internationale standaarden. Lokale overheden moeten zich daarom inspannen om hun milieumaatregelen te verbeteren. Normen voor milieuverontreiniging worden steeds strenger. De Chinese overheid realiseert zich dat deze uitdagingen vragen om versoepeling in de milieusector en het toelaten van buitenlandse technologie en expertise.

IE Expo China 2019

GO4EXPORT, Campfac, BOM, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het economisch netwerk in China organiseren in samenwerking met partners binnen Trade & Innovate NL twee Holland Paviljoens tijdens de IE Expo China 2019. IE Expo China is dé beurs in Azië daar waar het gaat om technologische oplossingen voor milieuvraagstukken op het gebied van water, afval, lucht en grond. De jaarlijkse beurs vindt plaats van 15 tot 17 april 2019 in Shanghai. Een effectieve manier om met uw bedrijf zichtbaar te zijn voor een relevante Chinese doelgroep, tegen minimale kosten voor een optimaal resultaat.

Omdat Nederland uitblinkt op het gebied van milieutechnologie, liggen er kansen over de hele breedte van deze sector, zowel bij het winnen, zuiveren, distribueren en het gebruik van (industrieel afval)water, als bij bodem- en luchtzuivering.