Nieuws

Revalidatiereis Noord-Amerika 2017

Van 22 tot en met 29 oktober maakten vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven, ziekenhuizen en kennisinstellingen die actief zijn in de topsectoren Life Sciences & Health, High Tech Systems & Materials en ICT een Revalidatiereis naar Noord-Amerika. Binnen de revalidatie zijn in het bijzonder de thema’s dwarslaesie, lage rug, loopexpertise en zelfmanagement van de patiënt belangrijk. Robottechnologie, sensoring, gaming en eHealth oplossingen zijn belangrijke toepassingsgebieden binnen de revalidatie.

revmissie

Kansen in Noord-Amerika

In de VS en de omgeving Toronto in Canada zijn meerdere toonaangevende instituten, ziekenhuizen en ondernemingen op het terrein van de revalidatie. Er zijn veel innovatieve concepten en producten op dit terrein. Daarnaast is de VS een wereldleider in onderzoek en investeringen in Hightech en Life Sciences en een belangrijke innovator in geavanceerde diagnostiek en behandelingen. De deelnemers aan deze Revalidatiereis hebben hiermee uitgebreid kennisgemaakt.

Ervaringen

De deelnemers volgden tijdens de Revalidatiereis in Noord-Amerika een druk maar interessant programma, waarbij ze veel ervaringen en indrukken opdeden. Op deze pagina delen ze hun ervaringen met u.

Geert Klein Breteler (Symax): “De tijd kunnen nemen voor een goed gesprek over zorg en technologie in een inspirerende omgeving. Dat was voor mij kenmerkend tijdens deze handelsmissie. Het was een week van ontmoeten in de zin van niet moeten maar op inhoud elkaar vinden”.

Marcel P. Vennik (Bioness): “Mijn deelname aan de Revalidatiereis 2017 was zeer motiverend. Het heeft mij in een zeer korte tijd meer inzicht gegeven in de wensen en behoeften van de verschillende disciplines binnen de Nederlandse revalidatie, waardoor ik met Bioness een betere lokale service kan aanbieden. Het is mooi om te zien dat de Nederlandse revalidatie bestaat uit zulke fijne en professionele mensen. Volgende keer ga ik weer mee!”

Video impressie