Nieuws

Relevante rapporten over Franse Health-sector

De Franse markt voor medische hulpmiddelen is de op één na grootste markt in Europa en de op 3 na grootste in de wereld. Een groot deel van de medische hulpmiddelen in Frankrijk wordt geïmporteerd. Veel kansen dus voor Nederlandse ondernemers in deze sector. Oook belangrijk om u van grote ontwikkelingen op dit gebied in te lezen, in dit bericht twee uitgebreide marktstudies naar E-Health en MedTech in Frankrijk. 

e-health-2018-05

Onderzoek naar eHealth

Toenemende digitalisering in de gezondheidszorg kan zowel de kwaliteit als de veiligheid binnen onze zorgstelsels verder verbeteren. Frankrijk en Nederland werken al intensief samen op het gebied van ICT en gezondheid. 

Marktstudie ‘Medtech in Frankrijk’

We bevinden ons in een context waarin veel aspecten uit het dagelijkse leven aan een snel tempo veranderen. Dit ligt lang niet alleen aan de coronacrisis waarin we ons sinds begin 2020 bevinden. In grote landen slaagt men er steeds moeilijker in om dezelfde publieke voorzieningen te bieden op het platteland als in de stad. Gezondheidszorg dendert in een snel tempo van een curatieve naar een preventieve aanpak. Consumenten geraken steeds meer gewoon aan alle diensten die hen het leven vergemakkelijken (die men “commodities” noemt).