Nieuws

Potato Europe, de grootste beurs in Europa voor de aardappelketen

Potato Europe, de grootste beurs in Europa voor de aardappelketen, vindt dit jaar op 1 en 2 september plaats in Lelystad. Alle Trade and Innovate partners - en dus ook GO4EXPORT - zijn welkom om deze lounge te gebruiken als landingsplek bij een bezoek aan Potato Europe, en ook om hier afspraken met relaties te hosten.

Potato Europe

Naam beurs:               Potato Europe 2021

Thema:                       ‘Connecting the potato value chain to the world’

Datum:                       1 t/m 2 september 2021

Locatie:                       WUR Open teelten Lelystad www.potatoeurope.nl

Potato Europe 2021 is een internationale beurs die zich richt op de hele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in één van de partnerlanden: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. Aan de editie van 2017 in Nederland deden 275 standhouders mee afkomstig uit 16 landen. De beurs trok meer dan 15 duizend bezoekers. Hiervan kwamen 5 duizend bezoekers uit het buitenland. Zij waren afkomstig uit 50 landen. De beurs bestaat uit beursruimten met stands en buiten vinden demonstraties van machines plaats. Buiten tonen pootgoedhandelsbedrijven hun nieuwe rassen.

De editie van 1 en 2 september 2021 vindt plaats op de locatie van Wageningen University & Research Open Teelten in Lelystad in de nabijheid van 'World Potato City' Emmeloord. De beurs wordt dit jaar aangevuld met een conferentie en met de uitreiking van een innovatieprijs. Ook vindt tijdens de beurs een B2B-matchmaking-event plaats.

Potato Europe is dé internationale beurs voor de aardappelsector en het is belangrijk om hier de Nederlandse sector te profileren.

Corona

Gezien het feit dat we in september waarschijnlijk nog niet van Covid-19 af zijn, zullen er dit jaar waarschijnlijk minder bezoekers van buiten Europa op de beurs afkomen. Dit heeft betrekking op zowel bedrijven, als de delegaties van de Landbouwraden. De aanmeldingen van bedrijven lopen trouwens wel in lijn met die van voorgaande jaren. Tot dusver heeft de Covid-19 crisis hier (nog) geen invloed op.

Holland Lounge

De lounge ondersteunt de branding van Nederland als hét internationale georiënteerde aardappelland. Nederland is dé marktleider in de wereldwijde pootaardappelhandel. In de internationale export van gecertificeerd pootgoed heeft Nederland een marktaandeel van zestig procent. Daarbij bieden de Nederlandse toeleveranciers kennis, hoogwaardige technologie en innovatieve doorbraken op het vlak van teelt, bewaring en machines. De lounge dient voor individuele bezoekers en delegaties als ontmoetingsplek. De sprekers van het conferentieprogramma op beide beursdagen worden ontvangen in de lounge. Voor hen dient de lounge als uitvalsbasis.

Netwerkreceptie

Aan het eind van de eerste beursdag (woensdag 1 september 2021) organiseert NAO een netwerkreceptie in de lounge, in samenwerking met Horizon Flevoland, World Potato City Emmeloord en Potato Business School. Sprekers, toehoorders, beursbezoekers en- standhouders, buitenlandse delegaties en overheidsvertegenwoordigers kunnen tijdens de receptie in een ongedwongen sfeer nader kennismaken en informatie uitwisselen.

Matchmaking Enterprise Europe Network

Het Enterprise Europe Network  verzorgt matchmakingsessies tijdens de beurs in separate ruimtes.

Conferentiethema's 

“What’s now, what’s new and what’s the future”- is het hoofdthema.

  • Topsector Agri & Food gaat tijdens de conferentie in op high tech met als voorbeeld een Nederlands-Japans project op het gebied van artificial intelligence en robotisering. NAO brengt in het tijdslot van de Topsector het Internationale Potato Platform en SeedNL voor het voetlicht. Dit gebeurt samen met het bedrijfsleven.
  • Horizon Flevoland vult het conferentieprogramma in met ‘Innovations in the Potato Chain from Dutch Soil’.
  • World Potato City Emmeloord/ Potato Business School en betreffende bedrijven richten zich op uitleg over Talenscout en hun Human Capital Agenda.
  • Wageningen University & Research verzorgt een Scientific symposium "The Potato in a changing World". Het voornemen is om de conferentie via een live-stream aan te bieden en achteraf digitaal beschikbaar te stellen.

Meer informatiehttps://potatoeurope.nl/program/