Nieuws

NX Filtration koerst wereldwijd naar 10% marktaandeel

Via onze GO4EXPORT-partner Novel-T: De wereldmarkt voor waterzuivering met membraantechnologie groeit hard, hergebruik van water wordt steeds belangrijker. De beursgang van NX Filtration staat voor deze maand nog gepland. Met een uitgifte van maar liefst 30 procent van de nieuwe aandelen hoopt de producent van waterzuiveringstechnologie 150 tot 160 miljoen euro op te halen. Met dit geld kunnen ze de enorme groei financieren die wordt verwacht. De nieuwe techniek kan helpen bij het wereldwijde watertekort, want het biedt nieuwe mogelijkheden om vervuild drinkwater toch om te zetten naar schoon drinkwater. Op langere termijn wil NX Filtration wereldwijd 10% van het marktaandeel bezitten.

NX Filtration koerst wereldwijd naar 10% marktaandeel

De baanbrekende technologie van de spin-off is duurzamer en sneller dan de huidige zuiveringstechnieken. Op deze manier kunnen in slechts een stap in het proces ook medicijnresten, de chemische stof PFAS en pesticiden eruit gefilterd worden. Met minder energieverbruik en zonder gebruik van chemicaliën.

Erik Roesink, buitengewoon hoogleraar membraantechniek aan de Universiteit Twente, en founder van NX Filtration maakt gebruik van nanotechnologie bij het zuiveren van het water en vloeistoffen. Binnen drie jaar wil hij een nieuwe fabriek bouwen in Twente, waar op dit moment al twee fabrieken staan.

Bron: Novel-T, partner GO4EXPORT